Anlık Bildirim

Gigabyte özel tasarımlı Radeon HD 7970 GHz Edition OC modelini tanıttı

AMD'nin tek grafik işlemcili en hızlı ekran kartı olan Radeon HD 7970 GHz Edition için özel tasarımlı modelini piyasaya süren üreticilerden biri de Gigabyte oldu. GV-R797TO-3GD kod adını taşıyan yeni model, AMD'nin 28nm Tahiti XT2 grafik yongasından güç alıyor. Fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak gelen kartın grafik işlemci hızı 100MHz'lik artış ile 1000MHz'e, bellek çalışma frekansı da 500MHz'lik artış ile 6000MHz'e çıkartılmış durumda. 
Teknilk özellikleri itibariyle 384-bit bellek veri yolu desteğine, 3GB GDDR5 bellek kapasitesine ve 2048 paralel işlem birimine sahip olan DirectX 11.1 ve PCI Express 3.0 destekli ekran kartının en dikkat çekici yanlarından biri de üzerinde yer alan soğutucusu. Üç adet fana sahip olan WindForce 3X soğutucusunun kullanıldığı kart, üretici firma Gigabyte'ın açıklamalarına bakılırsa, referans modele göre %15 oranında daha serin çalışıyor.
Çoklu grafik işlemci kullanımı için Crossfire desteğini bünyesinde barındıran ekran kartı aynı zamanda Eyefinity ile çoklu monitör kurulumuna da olanak tanıyor. Ultra Durable konsepti kapsamında yüksek kaliteli komponentlere yer verilen ekran kartı, AMD'nin Graphics Core Next mimarisinin yeniliklerini de bünyesinde barındırıyor. Görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve iki adet Mini DisplayPort konnektörüne sahip olan kartın fiyatı ise açıklanmadı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim