Anlık Bildirim

Bilgisayar pazarında yaşanan durgunluğun fazlaca etkilediği sektörlerden birisi olan grafik kartı sektörü küçük artışlar yaşasa da, yıl bazında düşüşler yaşamaya başladı. Geçen yılı son çeyreğindeki rakamlar, bilgisayar pazarının gidişatı ile doğru oranda değişiyor.

Analizlere göre bilgisayar pazarında geçen yıl son çeyrek itibariyle çeyrek bazda yüzde 2.01 artış, yıl bazında da yüzde 10.2 düşüş yaşanmıştı. Grafik kartı pazarında ise, geçen yıl son çeyrekte çeyrek bazda yüzde 2.4 artış, yıl bazında da yüzde 9 oranında düşüş gerçekleşti.


Pazarın hakimi Nvidia, çeyrek bazda satışlarını yüzde 8.41 artırdı. AMD ise yüzde 5.16 artış sağladı. Entegre grafiklerin vazgeçilmez ismi Intel ise yüzde 0.73 oranında satışlarını artırdı. Geçen yılın son çeyreğinde satılan bilgisayarlarda, yüzde 31 oranında bağımsız grafik kartları yer aldı.

Grafik kartı pazarında yılın ikinci çeyreği itibariyle hareketlilik yaşanması bekleniyor. Hem Nvidia, hem de AMD yeni nesil grafik kartlarını yaz aylarından itibaren piyasaya sürmeye başlayacak. Tüketicilerin ilgisi de, pazardaki dengelerin ne kadar değiştiğini bize gösterecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim