Anlık Bildirim

HIS melez soğutmalı yeni Radeon R9 290X ekran kartını kullanıma sunuyor

HIS melez soğutmalı yeni Radeon R9 290X ekran kartını kullanıma sunuyor
AMD'nin ayrıcalıklı iş ortaklarından HIS, yüksek performans segmenti için yeni bir ekran kartı hazırlıyor. AMD Radeon R9 290X'i temel alan kart, melez soğutma sistemi ile dikkat çekiyor. Arctic Cooling'in Accelero Hybrid soğutucusunu kullanan ekran kartı, düşük yük durumunda hava soğutma ile yoğun yük altında ise sıvı soğutma ile çalışarak kartın ihtiyaç duyduğu soğutma performansını, daha düşük gürültü seviyesinde sunabiliyor.
Kart üzerinde kullanılan melez soğutma sistemi, hepsi bir arada formunda olduğundan özel bir bakım da gerektirmiyor. AMD'nin 28nm Hawaii XT GPU'sunun sunduğu güce rağmen, referans tasarımda ortaya çıkan yüksek ısı, özel tasarımlı modellere olan ihtiyacı da daha fazla ortaya çıkartıyordu. HIS'den alışılageldiği üzere mavi renkli baskılı devre kartı üzerinde şekillenen kartta, daha fazla soğutma performansı için arka kısımda da metal plaka kullanılıyor. Kartın performansa etki eden tüm bileşenlerinin soğutma sistemi tarafından kapsandığı yeni model, fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak karşımıza çıkıyor.
Açıklanan bilgilere göre kartın grafik işlemci frekansı 1100MHz olarak belirlenen ekran kartının, bellek çalışma hızı ise 5000MHz. Görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanan kart üzerinde, ihtiyaç duyulan gücün karşılanması içinse iki adet 8pin PCIe konnektörüne yer veriliyor. 512-bit bellek veri yolu desteğine ve 2816 adet paralel işlem birimine sahip olan ekran kartı, Mantle ve True Audio gibi AMD teknolojilerine destek sunuyor. HIS'in yeni kartı, Avrupa'da 600 Avro civarı bir fiyatlandırma ile sunulacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim