Anlık Bildirim

HIS özel tasarımlı Radeon R9 290X IceQ X² Turbo ekran kartını duyurdu

HIS özel tasarımlı Radeon R9 290X IceQ X² Turbo ekran kartını duyurdu
Donanım dünyasını özellikle de ekran kartlarını yakından takip edenler hatırlayacaktır,  IceQ serisi özel tasarımlı ekran kartları ile HIS, bir dönemin en popüler üreticilerinden biriydi. AMD tabanlı modeller sunan firma, buna karşın tüm performans meraklılarının dikkatini çekmeyi başarıyordu çünkü IceQ serisi, standartların üzerindeki performansıyla öne çıkıyordu.
Özel tasarımlı ekran kartı çalışmalarına devam eden HIS, belki eskisi kadar ses getirmiyor ancak tasarımlarıyla adından söz ettirmeyi başarıyor. Firma, yeni hazırladığı adeon R9 290X IceQ X² modelini kullanıma sunuyor. AMD'nin tek GPU'lu en hızlı ekran kartı olan Radeon R9 290X üzerinde şekillenen kart, 28nm Hawaii XT GPU'sundan gücünü alıyor.
Grafik işlemci çalışma frekansı 1060MHz'e yükseltilen kartın bellek hızlarında ise herhangi bir değişiklik bulunmuyor, yani referans değer olan 5GHz'de çalışıyorlar. 512-bit bellek veri yolu desteğine sahip olan kartın bellek bantgenişliği ise mevcut saat hızları çerçevesinde 320GB/sn. AMD'nin standart Radeon R9 290X modelinden farklı olarak siyah renkli baskılı devre kartı yerine, IceQ serisi ile özdeşleşen mavi rengin tercih edildiği kart, her biri 10cm çapında olan çift fan  ve çok sayıda bakır ısı boruları ile desteklenen soğutucusuyla dikkat çekiyor.
Altın sarısı tercihi ile renk anlamında farklı bir kombinasyonun tercih edildiği ekran kartında, daha yüksek soğutma performansı için metal arka plakaya da yer verilmiş. Daha fazla performans isteyenler için Crossfire teknolojisi ile çoklu GPU kurulumlarına olanak tanıyan kart, Mantle ve True Audio gibi özellikleri de beraberinde getiriyor. Görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanan ekran kartı, yapılan geliştirmelerin bir sonucu olarak standart tasarımlı Radeon R9 290X'lerinde üzerinde bir fiyata sahip olacak. 
AMD şu anda dünyanın en hızlı ekran kartı olan çift grafik işlemcili Radeon R9 295X2 ile gündemde yer alırken, firmanın iş ortakları da özel tasarımlı Radeon R9 290X modellerini arka arkaya pazara sunuyorlar. Radeon R9 295X2 için  şu aşamada özel tasarımlı modellere izin verilmezken, kendi tasarım karakteristiğini kullanıcılarına yansıtmak isteyen donanım üreticileri, AMD tarafında özelleştirmeye imkan veren en hızlı kart olarak Radeon R9 290X'e yoğunlaşmış durumdalar. Öyle görünüyor ki bu kartların sayısı artmaya devam edecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1347 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, özel tasarım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim