Anlık Bildirim

MSI, GPU Reaktörlü Radeon HD 7970 Lightning modelini tanıttı

MSI yüksek performans segmenti için hazırladığı Lightning serisi özel tasarımlı Radeon HD 7970 modelini CeBIT 2012 Fuarı'nda katılımcıların beğenisine sundu. Hız aşırtma profesyonelleri ve ileri seviye donanım tutkunları için hazırlanan ekran kartı, sahip olduğu detaylar ile piyasaya çıktığı dönemde adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor. MSI Radeo HD 7970 Lightning modelini farklı kılan çok sayıda önemli detay bulunuyor.
Çift fanlı yeni Twin Frozr IV soğutucusu ile donatılan ekran kartına, aralarında Hi-C Cap, SFC ve katı kapasitörlerin olduğu Military Class III serisi yüksek kaliteli komponentler eşlik ediyor. Daha yüksek soğutma performansı için aynı zamanda arka plakanın kullanıldığı Radeon HD 7970 Lightning modelinde, 14+2 fazlı güç tasarımı ile rekor denemesi yapılacak hız aşırtma denemelerinde profesyonellerin ihtiyaç duyduğu yüksek güç ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. MSI'ın yeni ekran kartını farklı kılan bir başka önemli mühendislik detayı ise GPU Reactor adı verilen ve akıllara Demir Adam'ın ARC Reaktörü'nü getiren kısım. GPU bölmesinin hemen arkasına konumlandırılan bu harici modül, üzerinde yer alan tantalum kapasitörler ile kartın güç ihtiyacının daha stabil ve devamlılıklı bir şekilde karşılanmasında rol oynuyor.
Üzerinde yer alan iki adet DVI ve dört adet Mini DisplayPort konnektörü ile Eyefinity teknolojisinin 6 monitörlü kurulumuna olanak tanıyan ekran kartı, aynı zamanda daha yüksek performans peşindekilerin Crossfire ile çoklu GPU konfigürasyonları oluşturmasına da müsait. AMD'nin 28nm Tahiti XT grafik yongasından güç alan MSI Radeon HD 7970 Lightning, 384-bit bellek veri yolu, 3GB GDDR5 bellek ve 2048 paralel işlem birimine sahip. Çıkış tarihi hakkında net bir bilginin olmadığı kartın fiyatı için henüz bir şey söylemek zor olsa da sınıfının en pahalı temsilcilerinden birisi olacağı yönünde tahmin yapmak çok ta zor olmayacaktır. 
MSI, GPU Reaktörlü Radeon HD 7970 Lightning modelini tanıttı
MSI, GPU Reaktörlü Radeon HD 7970 Lightning modelini tanıttı
MSI, GPU Reaktörlü Radeon HD 7970 Lightning modelini tanıttı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6352 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
özel tasarım, msi ve lightning
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim