Anlık Bildirim
Sıradaki Video

MSI Gaming Z GeForce GTX 1070 video inceleme

MSI'ın 2. dalga özelleştirilmiş GeForce GTX 1070 serisi Gaming Z, bir önceki Gaming X'e göre hem daha yüksek saat hızları sunuyor hem de özelleştirilebilirlik anlamında yenilikler içeriyor.
Gaming Z 1070 daha önce incelemesine yer verdiğimiz Gaming X 1070’e çok benziyor. Hatta kutulamada harflere dikkat etmezseniz X veya Z serisi bir kart aldığınız fark etmeyebilirsiniz.
 

Bu kartı X’den ayıran en önemli faktör daha yüksek saat hızlarıyla gelmesi. X ilk seri 1070’leri temsil ediyor ve firma için işçilik açısından orta üst sınıfı ifade ediyorken Z’ler her yönden üst sınıf hedeflenerek üretilmişler.

Soğutmada önemli bir değişiklik yok agrasif tasarımıyla göze oldukça hoş görünen çift fanlı soğutucuda yer alan fanlar çift bilyalı tasarımlarıyla uzun ömür vaat ediyorlar. Bu sefer aydınlatma kısmında ise arka plakete eklenen RGB logo aydınlatması ise kasa içi ışıklandırmaya önem verenleri memnun edebilecek bir ayrıntı.

MSI Gamin APP isimli yazılımla kartın fan, saat hızları ve aydınlatma gibi özelliklerini kolay bir şekilde kontrol edebiliyoruz. MSI’ın son dönemde hız aşırtma severleri yakalayan yazılımlara özel destek sunması veya kendi içinde geliştirmesi iyi yönde atılmış adımlar.

Ek olarak fanlar GPU belli bir sıcaklık seviyesine ulaşana kadar dönmeyerek sessiziğe katkı sağlıyorlar.
Görüntü çıkışı olarak 3 display port, 1 hdm, ve 1 dvi çıkışına yer verilen kartın enerji ihtiyacı biri 8 diğeri 6 pin 2 tane PCIe güç girişi ile sağlanıyor.

Kartın genel anlamda işçiliği üst düzeyde elinizde aldığınızda ne soğutucu ne de aksesuarlar gevşeyip esnemiyorlar.
Iki kartı bir araya getirip performansı katlamak isteyenler içinse SLI köprüleri yerlerini koruyor.

Yavaş yavaş ekrana gelmeye başlayan test sonuçlarından da görülebileceği gibi ekstra saat hızı artışı Gaming Z’yi Gaming X önüne geçirmeyi başarmış.
Geforce GTX 1070 içinse söylenecek tek şey üst seviyede 1080’e göre performans farkı olsa da fiyat/performans olarak daha iyi durumda olduğu. İleride yanına takılabilecek ekstra bir 1070 ile performansı yer yer %90’ın üzerinde arttırmak da mümkün olacaktır. 
1070’in düz hali bile genelde 2K için çok yeterli bir performans sunuyor. Gaming Z gibi ekstra hız aşırtılmış kartlarda ise oyunlar daha da kolay oynanabilir hale geliyorlar.
Gerçek dünya testlerinde ise Witcher 3, ultra ayarlarda sorunsuz bir şekilde oynanabiliyor. Witcher’ın yeni çıkacak özel paketinin Türkçe alt yazı desteği de sunacak olması oyun severlerin ilgisini fazlasıyla çekecektir.

Gerek konusu gerek grafikleriyle son dönemin en başarılı yapımlarından birisi ve üst düzey grafik seçeneklerini aktif ederek akıcı bir oyun deneyimi yaşayabiliyor olmak gerçekten keyifli.

Grand Theft Auto 5, ek paket gelecek mi gelmeyecek mi tartışmaları yaşanadursun modlarla oyun severlerin sık sık ziyaret ettikleri bir yapım.

Grafikleri dönemimiz için hala üst düzeyde olan oyunun Ultra ayarlar altında Gaming Z performansı oldukça iyi düzeyde.
Gaming Z genel olarak başarılı bir model. Satış şansı ise biraz Gaming X'in satış fiyatıyla ilgili zira fabrika çıkışı saat hızları olarak aralarında çok fark yok ve led ışıklandırma kimi zaman alım kararında etkili olmuyor.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim