Anlık Bildirim

MSI ve Asus’a hileli ekran kartı örneği suçlaması

Bir sektörün büyük üreticilerinin, pazar payı kaybetmemek için öne çıkacak çözümler ürettiklerini görüyoruz. Bazen bunlar arasında hileli olanlar da karışabiliyor.

Grafik kartı pazarında, üreticilerin kendi markalarını piyasaya sürmeden önce önemli inceleme sitelerine örneklerini göndermesi artık gelenek haline geldi. Tüketicilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermesini amaçlayan bu inceleme örneklerinde, şimdi daha fazla soru işareti oluşuyor.

Bazı teknoloji sitelerinin yaptığı araştırmaya göre, ekran kartı üreticileri inceleme örneklerinin saat frekanslarını, pazara çıkacak olan versiyondan biraz daha yukarıda tutuyor. Böylece yapılan ilk testlerde performans değerleri de daha iyi görünmüş oluyor.

Hem editörleri hem de tüketicileri aldatmaya yönelik bir hareket olarak görülen bu konuda, Asus ve MSI’ın yoğun bir şekilde müdahalesinin olduğu görülmüş. Gerek Nvidia GeForce, gerekse de AMD Radeon ekran kartlarının inceleme örnekleri, piyasaya çıkan versiyondan bir miktar daha yüksek seyrediyor. Ayrıca bu kartlar, diğer firmaların kartlarından da daha hızlıymış algısı oluşturuyor.

Frekans değerleri aslında büyük bir artış göstermiyor ancak yüzde 1 bile olsa, performans değerlerinin olması gerekenden yüksek görünmesi demek. Yapılan araştırma sonucunda ortaya kabarık bir liste çıkmış. Listenin içerisinde en yeni GTX 1080 modeli de yer alıyor.

MSI ve Asus, ekran kartı pazarında büyük bir pazar payına sahip. Bu bakımdan rekabette pay kaptırmamak önem taşıyor. Elbette bu risk, bazı hileli yollara başvurmayı da gerektirmiyor. Daha önce de mobil cihazların bazı testlerde yonga hızını artırarak daha iyi performans sonuçları elde ettiğini hatırlıyoruz. Henüz MSI ve Asus tarafından bir açıklama yapılmadı.  
MSI ve Asus’a hileli ekran kartı örneği suçlaması
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11047 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, msi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim