Anlık Bildirim

Micron bellek kullanan Evga kartlara güncelleme

Evga, Micron bellek kullanan GTX 1070 serisi For The Win (FTW), SuperClocked (SC), ACX 3.0 ve Founders Edition modellerine önümüzdeki hafta başında bios güncellemesi yayınlayacak.

Bu kadar baş ağrıtan sorun nedir? 

Pascal serisi Nvidia kartları yüksek OC başarısı, düşük güç tüketimi ve belleklerdeki sorunlarla sürekli görüyoruz. Zaman zaman üreticilerin aynı model kartlarda farklı bellekler kullandığını görüyoruz. Bunun çeşitli sebepleri var elbette. Ancak bazen bu kararların olumsuz sonuçları kullanıcılara yansıyabiliyor. Pascal serisi kartlarla birlikte Micron marka VRamlerde sorunların ardı arkası kesilmedi. 
Samsung bellekli kartlarda GDDR5 bellek modülleri standart olarak 8014MHz'de çalışırken OC ile 9556MHz'e kadar çıkabilirken Micron üretimi GDDR5 bellek modülleri kimi kartlarda standart frekansın üzerine çıkamazken kimileri ise standart frekansta dahi sorun yaratabiliyordu. Kimileri ise Samsung belleklere çok yakın değerlerde sorunsuz çalışabiliyordu. Piyasada bunun en büyük örneğini MSI  GTX 1070 TwinFrozer VI Gaming X modeli ile görmüştük. 
Diğer büyük üreticilerde de benzer sorunlar çıkması firmaları hamle yapmaya yöneltti. Değişim ile sorunlar çözülmediği, verilen yeni kartın da Micron belleğe sahip olması ihtimali olduğu için çeşitli güncellemeler, yazılımsal ayarlamalar yapıldıysa da şimdiye kadar hiç bir firmada sorun tamamen çözülemedi.
Micron belleklerde şu anda bildiğimiz kadarıyla bellek bios yazılımında sorun var. Zira Evga GTX 1070 FTW modelinde 2.bios modunda daha agresif hale gelen kart aynı değerlerde OC yapıldığı halde 1.bios moduna göre daha yüksek frekanslarda sorunsuz çalışabiliyor. Yine diğer markalarda da kartı sürekli tam güçte çalıştırıldığında ulaşılabilen değerler ile boşta iken ulaşılabilen değerler arasında hatırı sayılır farklar var. 

Neden böyle bir sorun var? Şimdi ne olacak? 

Anlaşıldı ki Micron belleklerin bios yazılımlarındaki hatadan dolayı bellekler frekans arttırdığında gerekli voltaj ve akım değerleri gerektiği zamandan daha geç veriliyor bu da çeşitli sorunlara sebep oluyor. Evga ve Nvidia forumlarında da dile getirilen sorunların ardından Evga yetkilileri kendi forumları üzerinden önümüzdeki hafta başında bios güncellemesi yayınlayacaklarını duyurdu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3362 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
evga, geforce gtx 1070 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim