Anlık Bildirim

NVIDIA, yeni Kepler Mobile grafik birimini Battlefield 3 testiyle sergiledi

NVIDIA, yeni Kepler Mobile grafik birimini Battlefield 3 testiyle sergiledi

NVIDIA'nın önceki gün Santa Clara Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği yatırımcı etkinliğinde, son dönemde hayata geçirilen projeler ve Amerika merkezli teknoloji devinin gelecek planları üzerine oldukça önemli açıklamalar yapıldı. Organizasyonun sunucusu CEO Jen-Hsun Huang, özellikle 2013 ilk çeyreğinde son 20 yılın en yüksek düşüşünü yaşayan PC sektöründeki farklılaşmaya dikkat çekerek mobil bilişim endüstrisinde çok önemli fırsatlarla karşı karşıya olduklarını ve bu nedenle firmanın mobil pazara yönelik yatırımlara öncelik verdiğini dile getirdi. Yılın ilk yarısında ciddi yatırımlar yaparak ikinci yarıda yüksek satış gelirleri elde etmeyi planladıklarını ifade eden şirketin kurucusu, yatırımcılarına bir süredir geliştirmekte oldukları Kepler mimarili çipten örnekler sunarak mobil grafiklerde rakipleriyle aralarındaki farkı birkaç yıla kadar çıkaracakları vaadinde bulundu
Tegra çiplere 880 milyon dolarlık çip tasarımı harcamaları dahil yıllık toplam 1.2 milyar dolar yatırım yapan NVIDIA, bu donanımlar için mevcut yatırımlarla pazar hacminin 10 milyar doları bulacağını bildirdi. Firma Project Shiled taşınabilir konsolunun 2013 ikinci çeyreğinde çıkış yapacağını hatırlatırken, aygıtın daha ekonomik fiyatlandırılabilmesi için 10 milyon dolarlık ek bir harcama yapıldığı ve benzer seviyede yatırım yapılan GRID bulut bilişim teknolojisinin 10 milyar dolarlık bir pazar oluşturacağı bilgisini yatırımcılarla paylaştı. Bununla birlikte kişisel bilgisayarlar için üretilen GPU'ların 6 milyar dolar düzeyinde kaldığı gözler önüne serildi. Ortaya koydukları verilerle mobil bilişimin yatırım için en uygun sektör olduğuna katılımcıları ikna etmeye çalışan Jen-Hsun Huang, belirledikleri yatırımların zamanlamasının çok önemli olduğunu aktardı; ayrıca Logan kod adlı Tegra 5 yongada sistem çözümüne entegre edileceği tahmin edilen Kepler mimarisiyle geliştirilmiş yeni grafik birimini etkileyici bir tanıtımla gün yüzüne çıkardı.
Kepler Mobile olarak adlandırılan çip, geçen yıl masaüstü ve dizüstüler için sunulan GeForce 600 serisi ürünler ile aynı karakteristiği beraberinde getiriyor. NVIDIA mühendisleri, bilgisayarlarda onlarca watt'lık güce ihtiyaç duyan GPU'ları birkaç yüz miliwatt seviyesine indirip daha küçük formda dizayn ederek meydana getirdikleri OpenGL 4.3 ve DirectX 11 destekli mobil grafik çözümüyle Apple'ın iPad'i karşısında gövde gösterisi yaptı. PowerVR SGX 554MP4 GPU'lu A6X yongadan gücünü alan iPad 4'ün grafik performansını kendine has üslubuyla küçümseyen Tayvanlı yönetici, Kepler Mobile'li isimsiz bir tablet üzerinde Electronic Arts'ın Battlefield 3 yapımından görüntüler sundu. Yeni nesil Tegra grafik çipinin dinamik ışık, parçacık efektleri, gelişmiş gölge animasyonlarını rahatlıkla işleyebildiği gözlenirken, halihazırda en yüksek performans rakamlarına sahip mobil ürün konumundaki dördüncü iPad'in sağladığı görüntülerin Kepler Mobile ile kıyas dahi edilemeyecek düzeyde olduğu görüldü. A6X'in zar alanın %40'ını grafik biriminin işgal ettiğini hatırlatan Huang'ın tanıtımını VentureBeat tarafından kayda alınan aşağıdaki videoda bulabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1777 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kepler, nvidia ve
2 etiket daha soc gpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim