Anlık Bildirim

Nvidia, Computex 2016'da Pascal tabanlı mobil GPU'sunu sergileyecek

Grafik işlemci devi Nvidia, Haziran ayında gerçekleştirilecek Computex 2016'da Pascal destekli mobil GPU'ya sahip bir oyun dizüstü bilgisayarı sergileyerek yeni grafik mimarisini tanıtacak.
Nvidia'nın Haziran ayında gerçekleştirilecek Computex 2016'da Pascal tabanlı mobil GPU'sunu göstereceği söyleniyor. Grafik işlemci devi Taipei'de düzenlenecek etkinlikte büyük bir oyun dizüstü bilgisayarı sergilemeye hazırlanıyor. SweClockers kaynaklı habere göre Nvidia fuar kapsamında taşınabilir Pascal destekli oyun dizüstü bilgisayarı üzerine odaklanarak, yeni Pascal tabanlı mobil GPU'sunu tanıtacak.
Computex 2016, 31 Mayıs'ta başlayarak 4 Haziran tarihine kadar devam edecek. Şirketin Computex öncesi veya sonraki haftalarda düzenleyeceği daha büyük bir etkinlikle Pascal tabanlı grafik mimarisini vitrine çıkarması bekleniyor. Son zamanlarda piyasada büyük bir kayıp yaşayan Nvidia'nın oyun dizüstü pazarına yönelmesi mantıklı bir seçim olarak değerlendirilebilir. Şirket son çeyrekte mobil GPU sevkiyatlarında yüzde 34.2 gibi inanılmaz bir artış kaydetmeyi başarmış durumda.
Raporda ayrıca Nvidia'nın oyunculara yönelik dizüstü bilgisayarlar için üretilecek ilk Pascal tabanlı grafik kartlarının sevkiyatına 16 Haziran itibariyle başlayacağı bildiriliyor. Geçerli nesil Maxwell GPU'lar 28nm süreci kullanılarak inşa edilirken, Pascal GPU'lar TSMC'nin 16nm FinFET imalat süreciyle üretilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3811 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, gpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim