Anlık Bildirim

Nvidia, GK110 GPU'lu GeForce Titan ekran kartını hazırlıyor

Nvidia, GK110 GPU'lu GeForce Titan ekran kartını hazırlıyor
GeForce GTX 6xx serisi ekran kartlarını GK104 ve türevi GPU tasarımları ile lanse eden Nvidia, yüksek performanslı GK110 yongasını ise daha sonraki jenerasyonlarda kullanılmak üzere saklamış hatta sunduğu performansın rakibi AMD karşısında yeterli olduğunu düşünerek Radeon HD 8000 serisine karşı konumlandırmayı planladığı iddia edilmişti. Son kullanıcılar için olmasa da Tesla K20 serisi profesyonel bilgi işlem kartlarında GK110 GPU'sunu kullanmaya başlayan Nvidia, gelen son haberlere göre GeForce Titan kod adlı yeni bir son kullanıcı kartında GK110 yongasını kullanacak gibi görünüyor.
Resmi olarak doğrulanmamakla birlikte Şubat sonuna doğru lanse edilebileceği belirtilen GeForce Titan ile birlikte Nvidia, "GTX" kodunu yüksek performans segmentinden kaydırarak orta segment çözümlerde kullanmayı ve üst seviye GK110 tabanlı kartlarını farklılaştırmayı da düşünebilir. Dünyanın en hızlı süperbilgisayarı olan Cray üretimi Titan ile aynı adı taşıyan yeni kartın, GK110 GPU'sunun bazı özellikleri kırıpılmış versiyonunu kullanabilir. 
Nvidia'nın üretim verimliliğini arttırabilmek adına, 15 adet SMX ünitesinin bir tanesi kapalı olarak yani 14 SMX ünitesi ile tolamda 2688 adet paralel işlem birimi yani CUDA çekirdeğine sahip olacak. 384-bit bellek veri yolu desteği ile donatılan GK110 abanlı GeForce Titan'a 6GB GDDR5 bellek kapasitesinin eşlik etmesi muhtemel görünüyor. Nvidia'nın hedeflediği TDP yani ısıl tasarım gücü değerinin 235 Watt olduğu GeForce Titan'ın, dünyanın en hızlı tek GPU'lu ekran kartı olarak lanse edilmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2448 kez okundu.
19 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
geforce, nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim