Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu

2 ay önce lansmı gerçekleştirilen Titan X ile GTX980 arasına konumlandırılan GTX980Ti, teknik özellikleriyle Titan X’e daha yakın bir çizgide yer alıyor. Maxwell 2 mimarisinden gücünü alan ve 2816 CUD
 
Merhaba ben Mesut Çevik bu videomuzda Nvidia’nın yeni tepe model ekran kartı GTX980Ti’a hızlıca göz atacağız.

Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 
2 ay önce lansmı gerçekleştirilen Titan X ile GTX980 arasına konumlandırılan GTX980Ti, teknik özellikleriyle Titan X’e daha yakın bir çizgide yer alıyor. Maxwell 2 mimarisinden gücünü alan ve 2816 CUDA çekirdeğine sahip olan GPU 1GHz standart 1075MHz de Boost çalışma hızına sahip.
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 

GTX980’de yer alan 256-bit bellek veri yolu yerine 384-bit bellek veri yoluyla 6GB GDDR5 belleklere bağlı olan ekran kartında bellek çalışma hızı 7GHz olarak ayarlanmış. Nvidia, GTX980Ti’ın özellikle 4K oyunculuk için geliştirildiğinin altını çiziyor ve kartın DX12 desteğine vurgu yapıyor. Tabi 4K konusunda ne kadar yeterli olduğunu test edip göreceğiz.
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 

250W TDP değerine sahip olan kartta güç girişi olarak 1 adet 8 pin bir adet te 6 pin soket konumlandırılmış, SLI köprüleri de birden fazla kart kurulumu yapmak isteyenler için yerini koruyor. Monitör bağlantısı olaraksa 1 adet DVI, 3 adet displayport ve 1 HDMI görüyoruz.
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 

Kart üzerindeki soğutucu kasadan aldığı havayla bellekler, GPU ve diğer üniteleri birlikte soğutuyor, referans tasarımda kart arkasında ise önemli bir bileşen ve soğutucu plaka yer almıyor. Kart yanındaki Geforce GTX logosu da kart çalışmaya başladığında yeşil ışık saçarak görünümü kuvvetlendirmiş.
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 

Fanın işini sessiz ve iyi bir şekilde yaptığını söyleyebiliriz. Şimdi sözü çok uzatmadan sentetik testlerle kartın performansına göz atmaya başlayalım. Test sistemimizde işlemci olarak 6 çekirdekli hız aşırtılmış bir Core i7 980x ve 12GB DDR3 sistem belleği yer alıyor. 
3DMark’ın 4K test uygulamasıyla başladığımız testlere 980Ti, GTX980’e göre %25 e yakın oranda daha iyi performans sergiliyor.

Full HD testlerde ise fark %20 seviyesinde kalıyor.

Nvidia 980Ti için 4K çözünürlüğü hedefliyor dese de Witcher 3’de özellikle Nvidia’nın GameWorks teknolojisi ile geliştirilen saç ve tüy efektleri açıkken 980Ti, Full HD çözünürlük Ultra detayda 60 Kare/sn’i tutturamıyor. Saç ve tüy efektleri kapatıldığında ise performans ciddi oranda artıyor ve 70 Kare/sn civarında kare/sn oranları görüyoruz.
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 

Crysis 3’de Ultra detay ve köşe yumuşatma aktifken Full HD çözünürlükte yapılan testlerde 980Ti iyi bir başarım sergiliyor.

GTA5’e geçtiğimizde ise burada Çim ve Yansıma efektleri Ultra’nın bir altında diğer tüm efektler son kademede, köşe yumuşatma değerleri ise 2x’de yapılan testlerde 980Ti, 60 kare/sn sınırının üzerinde bir ortalama sergiliyor.
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 

Unigine’in Valley testinde de en tepede yer almayı başarıyor.
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 

Grafik tabloları ardından gerçek oyun deneyimine geçecek olursak deneyime GTA5 ile başlıyoruz. Test tablosundakinden farklı olarak bu sefer ayarları sonuna kadar zorladığımız oyun her zaman 30 kare/sn üzerinde kalan oldukça iyi bir deneyim sunuyor. Fakat kare/sn oranlarının Full HD çözünürlükte elde edildiği düşünüldüğünde 4K’de Ultra Detay akıcı bir deneyim için en az 2 tane 980Ti’a ihtiyaç olduğu açık.

GTA5’in grafik kartlarını en çok zorlayan kısmı çimlerde de 980Ti’ın 30 Kare/sn sınırının üzerinde kalmaya devam etmesi GTA5 meraklıları için sevindirici zira bu oyun tüm ayarlar sonuna kadar zorlandığında çok etkileyici bir görsellik sunuyor.

Witcher 3’de de Nvidia’nın saç ve tüy efeketleri son kademede açık olarak gerçekleştirdiğimiz oyun deneyiminde yine bu oyun için de 4K’da akıcı deneyimin ancak 2 980Ti ile sağlanabileceği açık zira Full HD çözünürlükte bile performans değişim gösteriyor.
Nvidia GTX 980 Ti inceleme videosu
 

Özellikle saç ve tüy efektlerinin zenginleştirdiği ayrıntılarla tam bir görsel şölene dönüşen oyunda 980Ti ile sürekli akıcı kalan bir deneyim yaşanabiliyor. Witcher 3’ün grafik ayarlarının görsel olarak nasıl değişim sunduğunu sitemizde yer olan Witcher değerlendirme videosunda görebilirsiniz.
GTX 980 Ti'a hızlı bakış ardından Türkiye fiyatını da yazalım. Kartın önerilen satış fiyatı 2599TL olarak belirlenmiş. GTX 980 Ti'ın çok daha kapsamlı analiz ve testleri önümüzdeki günlerde Donanimhaber.com'da sizlerle olacak.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim