Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1060 testlere başladı

Nvidia’nın GP106 grafik çekirdeğini temel alan ekran kartları henüz resmiyet kazanmadı ve sonbahar aylarında bekleniyor. Firma, kartların iç testlerine başlamış durumda.

Nvidia’nın performans odaklı GeForce GTX 1080 ve GTX 1070 ekran kartları ay sonunda ön siparişe başlayacak ancak alt seviye çözümleri kullanmak isteyen tüketiciler için meraklı bekleyiş devam ediyor. GP106 etrafında şekillenecek ekran kartlarının testleri başlamış durumda.

Genelde elektronik cihazların ve yongaların testleri Hindistan’da yapılıyor. Bu bakımdan, Zauba kargo veritabanında sık sık duyurulmamış ürünlerin test prototiplerine rastlıyoruz. Şimdi sırada GTX 1060 ekran kartı var.

Gelen bilgilere göre, GP106 grafik çekirdeğini temel alan bir ekran kartı Hindistan’da testlere başlamış durumda. Bilindiği üzere GP104 grafik çekirdeği GTX 1080 ve GTX 1070 ekran kartlarına temel oluşturuyor. Ayrıca üst seviye GTX 1060 Ti şeklinde bir ekran kartının daha aynı grafik çekirdeği üzerinde şekillenmesi bekleniyor.

GP106 ise alt seviye çözümlere ev sahipliği yapacak. Tahminler, ilk ekran kartının GeForce GTX 1060 olacağı yönünde. Şimdilik ekran kartının ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor ancak veritabanında önemli ayrıntılar mevcut. Örneğin 256-bit bellek veriyolu ve 256MX32 konfigürasyonunda bellek yoğunluğu bulunuyor. Bu da, 4GB veya 8GB GDDR5 bellek taşıdığı iddialarını güçlendiriyor.

Geçmiş yıllarda, alt seviye grafik çekirdeği etrafında şekillenen GeForce ekran kartları yüksek performans gösteremiyordu. Gerek 16nm Pascal grafik mimarisinin kazanımları, gerekse de Nvidia’nın optimizasyonları, bu tabuyu yıkacak gibi görünüyor.

Daha önce internete sızdırılan GP106 grafik çekirdeği görselleri, 200 milimetrekare zar alanına sahip olduğunu gösteriyordu. Kaynaklar, zar alanında iki adet global işlem kümesi – GPC olduğunu belirtiyor. Bu durumda ekran kartında 1280 CUDA çekirdeğinin olduğu anlaşılıyor.

GTX 1080/1070 ekran kartlarında Nvidia’nın agresif bir hız politikası izlediği hatırlandığında, GTX 1060 ekran kartında da 1500-1600MHz hız seviyeleri şaşırtıcı olmayacaktır. Bu durumda, 4TFLOPS seviyeleri ve 220GB/s bant genişliği yakalanabilir. Bu da, sanal gerçeklik için uygun bir alternatif haline gelmesini sağlayacaktır.

PCIe bağlantısı üzerinden enerji ihtiyacını karşılayacağı ifade edilen GTX 1060 ekran kartının hız aşırtma odaklı versiyonlarında ise ek bir güç bağlantısı gerekecek. Fiyat aralığının 250$-300$ olması beklenen ekran kartının yaz ayları sonlarında piyasaya çıkacağı belirtiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9369 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce gtx 1060 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim