Anlık Bildirim

Nvidia, GeForce GTX Titan Z ekran kartını duyurdu

Nvidia, GeForce GTX Titan Z ekran kartını duyurdu
Nvidia bugün Grafik Teknolojileri Konferansı'nda yaptığı açıklama ile GeForce GTX Titan Z ekran kartını duyurdu. Dünyanın en hızlı ekran kartı olarak lanse edilen yeni çözüm, aynı GeForce GTX 690'da olduğu gibi çift GPU'lu tasarımı baz alıyor ve tüm fonksiyonları açık iki adet GK110 grafik yongasını kullanıyor. Sadece oyuncular değil aynı zamanda geliştiriciler ve içerik üreticilerinin de hedeflendiği yeni ekran kartı, iki adet GK110 grafik yongası sayesinde toplam 5760 adet CUDA çekirdeği ya da diğer ifade ile paralel işlem birimine sahip. Aynı zamanda 448 adet doku ünitesi, 96 ROP birimi, 2x 384-bit bellek veri yolu desteği ve 12GB GDDR5 bellek ile gelen ekran kartı, teknik özellik seviyesinde oldukça kaslı bir profil çiziyor.
Saat hızları henüz açıklanmayan ancak tek hassasiyetli işlem gücü 8 TeraFLOP olarak belirtilen ekran kartı, Nvidia CUDA teknolojisi sayesinde ihtiyaç duyan geliştiricilere oldukça yüksek bir hesaplama gücü sağlıyor olacak. Tasarım olarak GeForce GTX Titan ile büyük oranda benzer olan ancak yüksek özellikleri itibariyle baskılı devre kartında bir takım geliştirmeler yapılan ekran kartı için soru işareti yaratan bir unsur soğutma zira teknik olara bakıldığında iki adet GeForce GTX 780 Ti, tek bir kartta buluştuğu için ister istemez yoğun yük altında GeForce GTX Titan Z ısınacaktır, işte bunun önüne geçmek isteyen Nvidia, soğutucu tasarıını iki adet Vapor Chamber yani buhar kazanı tasarımı üzerinde şekillendirerek kartı termal sınırlarını yaklaştırmadan yoğun yük altında dahi güvenilir bir şekilde çalıştıracak tasarım ortaya koymayı amaçlamış. TDP yani ısıl tasarım gücünü 350 Watt'ın altında tutabilmek için saat hızlarının mütevazı olacağı düşünülen ekran kartı, görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanıyor.
SLI desteği ile dört GPU'lu kurulumlarına da olanak tanıyan GeForce GTX Titan Z'nin 2999$ olan son kullanıcı satış fiyatı ile bu yılın ortalarına doğru kullanıma sunulması bekleniyor. Son dönemde hem oyun konsollarının tamamına hakim olması, hem de Mantle teknolojisi gibi atılımlarıyla oyun dünyasında adından daha fazla söz ettiren AMD'ye karşı bakalım Nvidia, GeForce GTX Titan ile nasıl bir portre çizecek, bunu bekleyip göreceğiz. Tabi diğer taraftan AMD'nin de yakın gelecekte kendi çift GPU'lu ekran kartını, muhemelen aynı Nvidia gibi dünyanın en hızlı ekran kartı olarak lanse edebilir. Şimdi gözler iki firmada, yeni nesil ekran kartları piyasaya çıktıktan sonra hangi kartın daha yüksek performans sunacağını bekleyip göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3662 kez okundu.
73 kişi, toplam 75 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
geforce, nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim