Anlık Bildirim

Bir süre önce HP’nin Envy 13 adındaki yeni dizüstü modelinde gördüğümüz ancak resmi bir açıklama bulamadığımız Nvidia’nın yeni GeForce MX150 mobil ekran kartı sonunda resmiyete kavuştu. Beklendiği gibi ekran kartı GT 1030 modelinin mobile yansımış hali.

Büyük beklenti içerisinde olmayanlara

Pascal mimarisinin en zayıf çekirdeği GP108’i temel alan GeForce MX150 ekran kartı, entegre grafik birimlerinden bir tık daha iyisini isteyen ancak grafikleri zorlarken de ısınmadan hoşlanmayan tüketici grubunu hedefliyor.

Nvidia’nın açıklamalarına göre GeForce MX150 ekran kartı GeForce 940MX ekran kartına göre gelişmiş fotoğraf düzenleme işlemlerinde yüzde 20, video işlemede yüzde 33, oyunlarda ise yüzde 33 daha hızlı. Intel’in HD 520 ve 620 entegre birimlerine göre ise 4 kat daha hızlı. Ayrıca pek çok MOBA oyununda Full HD 60 kare/saniye performansı verebiliyor.

GeForce MX150 ekran kartında 384 CUDA çekirdeği yer alırken, 2GB GDDR5 belleğe yer verilmiş. Peki GeForce 940MX ekran kartı da benzer özelliklere sahip iken watt başına performans olarak 3 katına kadar çıkan aradaki bu fark nereden kaynaklanıyor? Bu noktada ROP birimi devreye giriyor zira GeForce 940MX ekran kartında 8, GeForce MX150 ekran kartında 16 ROP birimi mevcut. Ayrıca GeForce MX150 16nm üretim süreci ile enerji verimliliğinde öne çıkıyor.

 

Nvidia GeForce MX150 mobil ekran kartı tanıtıldı Tam Boyutta Gör

GeForce MX150 ekran kartı ekran kartı genelde Intel’in 15W seviyesindeki U serisi işlemcileri ile birlikte sunulacak. İlk örneğini gördüğümüz HP’den sonra MSI, Asus gibi pek çok firmanın dizüstü modellerinde bu ekran kartına yer vereceği ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
52726 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce mx150 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim