Anlık Bildirim

Nvidia Pascal GTX 1080 ekran kartı 8GB GDDR5X bellekle gelebilir

NVIDIA'nın yaklaşan yeni nesil ekran kartlarının bazılarında GDDR5X bellek kullanacağı söyleniyor. GP104 tabanlı GTX 1080 modeli GDDR5'ten yüzde 50 daha hızlı GDDR5X bellekle gelebilir.
Nvidia, GTC 2016 konferansında veri merkezlerine yönelik Pascal tabanlı ilk ekran kartı olan Tesla P100 modelini tanıtmıştı ancak tüketici tarafı için hiçbir bilgi yoktu. Fuar sırasında birçok söylenti açığa çıksa da şu an için bildiğimiz şey Nvidia ve AMD'nin, Mayıs sonunda gerçekleşecek Computex fuarı öncesinde yeni ekran kartlarını ortaya çıkaracak olması.
Sadece birkaç gün önce gelecek nesil Nvidia GeForce ekran kartlarının GDDR5 özelliğine sahip olacağı bildirilmişti. Ancak yeni söylentiler şirketin yaklaşan yeni nesil ekran kartlarının bazılarında GDDR5X bellek kullanacağını gösteriyor. Rapor, GP104 tabanlı GTX 1080 modelinin 320GB/s bant genişliğinin yanında 384 bit bellek veri yolu desteği ve 8GB GDDR5X bellekle geleceğini iddia ediyor. GTX 1070'de ise 256GB/s bant genişliği ile 256 bit bellek veri yolu desteği ve GDDR5 bellek yer alacak.
Yeni nesil Nvidia Pascal mimarisi 16nm FinFET üretim teknolojisi üzerine inşa edilmiş durumda ve oldukça azaltılmış bir güç tüketimi sağlaması bekleniyor. Ayrıca Pascal, Maxwell mimarisinden 2 kat daha fazla watt başına performans sunuyor. Yaklaşan Pascal ekran kartlarının 600 ile 1.100 dolar arasında değişen fiyatlarla tüketicilere sunulması bekleniyor. Yeni nesil grafik birimlerinin 31 Mayıs'ta Tayvan'da başlayacak Computex 2016'da tanıtılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4944 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gddr5x, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim