Anlık Bildirim

Nvidia Volta tabanlı grafik kartları 2018 yılına kaldı

Gelecek yıl HBM2 bellek teknolojisini kullanacağı Pascal tabanlı ekran kartlarının hazırlıklarını sürdüren Nvidia'nın bir sonraki yıl için de Volta mimarisini temel alan ekran kartlarını piyasaya süreceği tahminleri yapılıyordu ancak beklentiler gerçekleşmeyebilir.

Japonya'da bir sunum yapan Nvidia, Pascal mimarili kartlarını beklendiği gibi gelecek yıla hazırlarken, Volta mimarili kartlarını ise 2018 yılına kaydırmış durumda. Tahminler Pascal mimarisinin piyasaya çıkışının 2016 yılı geneline yayılacak olması sebebiyle Nvidia'nın sonraki nesli biraz daha ileriye ötelemek istediği yönünde. Bununla birlikte Pascal mimarisi ile ilgili önemli bir yeni bilgi var. 

Pascal tabanlı ekran kartlarını daha hızlı ve daha az enerji tüketen 32GB veya 48GB HBM2 belleklerle donatacak olan Nvidia, üretimi ise 16nm FinFET+ teknolojisi ile TSMC firmasına yaptıracak. Bu bakımdan Pascal tabanlı ekran kartları hem performans hem de enerji tasarrufu açısından önceki nesillerden bir gömlek üstün olacak. 

Yeni bilgi ise Pascal mimarili kartların dağıtımı ile ilgili. Bugüne kadar Nvidia önce giriş seviyesi kartlarını lanse eder, sonrasında da yavaş yavaş orta seviye ve üst seviye kartları piyasaya sürerdi. Pascal mimarisi ile birlikte Nvidia'nın ilk olarak amiral gemisi ekran kartını piyasaya süreceği sonrasında da diğer kartlara sıra geleceği ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim