Anlık Bildirim

Nvidia ve Samsung barıştı

Teknolojilerin izinsiz kullanıldığı iddiaları, iki büyük devi birbirine düşürmüştü. Kendi sektörlerinin dev isimleri Samsung ve Nvidia, bu kavgaya bir son vermeye karar verdi.

İki yıldır Samsung ve Nvidia arasında devam eden patent ihlali ile hukuk mücadelesinde, nihayet mutlu sona ulaşıldı. İki firma da ihlal davalarından vazgeçerek, sorunu uzlaşma masasında çözme kararı aldı.

Aslında uzlaşma masasında ısrar eden biraz Nvidia oldu zira önümüzdeki saatlerde bazı ürünlerinin ABD’ye ithalinin yasaklanması talebiyle duruşma yapılacaktı. Firma böylece olası bir satış yasağından da kurtulmuş oldu.

İki firma arasındaki patent davası, 2014 yıllarına kadar gidiyor. Nvidia o dönemde, grafik teknolojileri ile ilgili bazı patentlerini izinsiz kullandığını iddia ederek, bir kaç firmaya dava açmıştı. Bunlardan birisi de Samsung’du.

Samsung da 2015 yılı sonlarına doğru, parmak büyüklüğünde bir devre kartına grafik bileşenlerinin nasıl sığdırılacağına dair yöntemleri içeren patentlerini ihlal ettiği iddiasıyla ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na – ITC şikayette bulunmuştu.

Komisyon, ilk inceleme sonucunda Samsung’un herhangi bir Nvidia patentini ihlal etmediğini ancak Nvidia’nın Samsung’a ait 3 patenti ihlal ettiğine kanaat getirmişti. Bu kanaat, Nvidia’nın tepkisine neden olmuş ve Samsung’u trollükle suçlamıştı.

Komisyon son kararını vermeden önce gelen bu uzlaşma talebi ile birlikte, her iki firma da patent ihlali iddiasıyla açtıkları dava ve şikayetleri geri alacak. Daha sonra da, patent ihlali konusunun taraflara verdiği zararlar tespit edilecek ve bir şekilde giderilmesi sağlanacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5429 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia patent dispute ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim