Anlık Bildirim

Nvidia’dan rekor çeyrek dönem geliri

Sadece grafik kartı pazarında değil, süper bilgisayar, otomotiv teknolojileri ve sürücüsüz araç sistemlerine de yatırım yapan Nvidia, karşılığını fazlasıyla alıyor.

Uzun süredir üzerinde çalıştığı Pascal mimarisini yaz aylarında son kullanıcı ile buluşturan Nvidia, yılın ikinci çeyreğinde rekor gelir elde etmeyi başardı. Firma, farklı alanlarda neredeyse yüzde 1000 seviyesine varan artışlar yaşıyor.

Açıklanan tablolara göre, yılın ikinci çeyreğinde 1.43 milyar dolar gelir elde edildi. Yıl bazında yüzde 24 civarında artış yaşandı. Faaliyet karı yüzde 317 artarak 317 milyon dolara yükseldi. Net gelir ise yüzde 873 gibi rekor bir artışla 253 milyon dolara çıktı. Hisse senetleri de, yıl bazında yüzde 700 değerlendi ve 0.40$ olarak gerçekleşti.

Firmanın grafik bölümü, yüzde 25 artış yaşayarak 1.19 milyar dolar gelire imza attı. SHIELD ürünlerinin etkisi ve otomotiv teknolojileri pazarında büyüme ile, Tegra bölümü yüzde 30 artış elde etti. Toplam gelir 166 milyon dolar oldu.

Yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerin daha da artması bekleniyor. İlk aylarında biraz sınırlı şekilde tüketicilere ulaşan GTX 1000 ekran kartları, üçüncü çeyrekte daha yaygın bir şekilde satılacak. Yine mobil taraf için optimize edilen kartların da bu dönemde tanıtılacağı ifade ediliyor. Ayrıca yeni performans canavarı Nvidia Titan X ekran kartı da aynı dönemde piyasaya çıkacak. Tüm bu unsurlar, elbette firmanın gelirlerine de olumlu olarak yansıyacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim