Anlık Bildirim

Nvidia'nın yeni ekran kartı GeForce Titan görüntülendi

Nvidia'nın yeni ekran kartı GeForce Titan görüntülendi
Nvidia'nın yakın zamanda lanse etmeyi planladığı GeForce Titan kod adlı yüksek performans sınıfı yeni ekran kartına ait ilk görüntü ortaya çıktı. Tesla serisi haricinde hiç bir grafik çözümünde kullanılmayan GK110 kodlu grafik biriminin güç verdiği GeForce Titan'ın, Nvidia tarafından dünyanın en hızlı tek grafik birimine sahip ekran kartı olarak tanıtılması bekleniyor. Kimi iddialara göre GeForce Titan, iki adet GK104 grafik birimine sahip GeForce GTX 690'dan daha hızlı bir çözüm de olabilir ancak bu henüz resmi olarak doğrulanmış ya da detaylı test sonuçlarıyla kanıtlanmış bir bilgi değil. 
PlayStation 4 ile Sony'nin de donanım üreticisi olarak AMD ile çalışmaya başlamasının ardından konsol dünyasının dışında kalan Nvidia'nın bir yandan Project Shield ile mobil konsol alanında iddialı olmayı planladığı diğer taraftan da GeForce Titan gibi günümüz grafik kartlarından çok daha hızlı modeller ile PC oyunculuğunu, konsollara karşı farklı bir noktaya taşımak istediği konuşuluyor. 384-bit bellek veri yolu desteğine ve 6GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olacağı belirtilen GeForce Titan, GeForce GTX 680'den farklı olarak özelleştirilmiş bir baskılı devre kartı kullanıyor. 
Ortaya çıkan görüntüden anlaşılabildiği kadarı ile 8+2 fazlı güç tasarımı ile beslenen kart, GK110 grafik biriminin sahip olduğu 2688 adet paralel işlem birimi yani CUDA çekirdeği ile performans noktasındaki iddiasını da gözler önüne seriyor. Hatta daha da fazlasını isteyenler GeForce Titan'ın iki tanesini SLI konfigürasyonunda da çalıştırabilecekler. Isıl tasarım gücünün 230-250 Watt seviyesinde olması beklenen GeForce Titan, 1000 dolar civarında bir fiyatla muhtemelen bu ayın sonuna doğru piyasaya çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2450 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim