Anlık Bildirim

PowerColor Radeon HD 7990 Devil13 fiyatlandı

Dünyanın ilk çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 çözümü olan PowerColor'ın Devil13 modeli fiyat listelerine girdi. Sınırlı sayıda üretilen ve özelleştirilmiş tasarım detayları ile dikkat çeken ekran kartı, Avrupa'da 999 Avro olan liste fiyatı ile Nvidia GeForce GTX 690'dan daha pahalıya satılmakta. 
AMD'nin 28nm fabrikasyon sürecini kullanarak ürettiği Tahiti XT grafik yongasının çiftinden güç alan PowerColor'ın Devil13 modeliyle ilgili şu ana kadar yayınlanmış herhangi bir inceleme bulunmamakla birlikte Crossfire modunda görev yapan iki adet Radeon HD 7970 modelinin bazı oyunlarda GeForce GTX 690'dan yavaş kaldığını düşünesi kartın sunacağı performans hakkında ipucu verebilir. Agresif modda grafik işlem birimleri 1GHz'de görev yapan ekran kartı, her GPU için 3GB olmak üzere toplamda 6GB GDDR5 bellek kapasitesi ile geliyor. 2x 384-bit bellek veri yolu desteği ve 2x 2048 adet paralel işlem birimne sahip olan kart aynı zamanda özel bir kutu tasarımına ve profesyonel kullanıcıların hoşuna gidebilecek bir tornavida setine de sahip. 
AMD tarafından referans tasarımlı Radeon HD 7990 modellerinin piyasaya giriş yapması beklenmiyor. PowerColor'ın öncü olduğu yarışta diğer üreticilerin de kendi Radeon HD 7990 tasarımlarını sunacak. Bu noktada önemli bir detayın altını çizmekte de fayda var. Çift grafik işlemcili ekran kartları yerine daha düşük maliyetle aynı ekran kartının ikisi temin edilerek SLI ya da Crossfire konfigürasyonunda kullanılabilir zira bilindiği üzere çift GPU'lu ekran kartları da prensipte dahili SLI/Crossfire prensibi ile görev yapıyorlar. Tabi bu noktada her iki çözüm için de sisteminizdeki diğer bileşenlerin de konfigürasyonla uyum içerisinde olması gerekmekte.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4048 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
powercolor, fiyat ve radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim