Anlık Bildirim

Project Quantum gerçekleşmeyebilir

AMD'nin Radeon R7 ve R9 300 serisi ile Fury serisi ekran kartlarını tanıttığı E3 2015 etkinliğinde farklı tasarıma sahip Project Quantum adında bir bilgisayar konsepti de sahneye çıkmış ve büyük ilgi görmüştü. 

Sahnede Intel Core i7-4790K Devil's Canyon işlemci ve iki adet Fiji tabanlı grafik kartından oluşan bir sistemle gösteri yapan Project Quantum için sonbahar ayları işaret edilirken, üretici ortakların da benzer sistemler piyasaya süreceği ifade edilmişti. Bilgisayarın nihai sürümde Intel yerine AMD'nin Zen mimarisini kullanacağı beklentisi de doğmuştu.

Ancak AMD oyun bilimcisi Richard Huddy, yaptığı açıklamada Project Quantum'un bir konsept bilgisayar olduğunu ve konsept olarak kalması gerektiğini, konseptin doğrudan pazara sunulmasının bir anlam ifade etmediğini dile getirdi. 

Huddy ayrıca AMD'nin konseptin hayata geçmesi için OEM'lerle görüşmeler yapması gerektiğini ancak kendisinin böyle bir görüşme yapıldığına dair bilgisinin olmadığını sözlerine ekledi. Diğer taraftan Huddy konsept hayata geçse bile sınırlı bir ürün olabileceği tahminini yaptı. 

Huddy'nin açıklamaları ile birlikte Project Quantum konseptinin hiç bir zaman hayata geçmeyeceği ihtimali ortaya çıkıyor. Üstüne üstlük üretici ortakların da böyle bir projeyi hayata geçirmeye dair bir hazırlığı veya duyurusu da görünmüyor. Etkinlik esnasında etrafa umut dağıtan Project Quantum'un neden aniden konsept kalma konusunda adım attığı merak ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4547 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd project quantum, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim