Anlık Bildirim

Sony'den "özçekim" odaklı yeni telefon: Xperia C3

Sony'den 'özçekim' odaklı yeni telefon: Xperia C3
Sony bugün yaptığı açıklama ile özçekim odaklı yeni akıllı telefon modeli Xperia C3'ü duyurdu. 2012'den bu yana özçekim anlamına gelen Selfie kelimesinin kullanım oranı %17000 seviyesinde artış gösterirken, telefon üreticilerinin de son dönemdeki yeni model duyurularında, ön kameraya daha önce hiç olmadığı kadar çok vurgu yaparak özçekim alışkanlığının yükselişinden istifade etmeye çalıştıklarını görüyoruz.
Sony Xperia C3'ün özçekim noktasındaki iddiasını pekiştiren temel unsur, 5MP çözünürlüğündeki ön kamerasının aynı zamanda LED Flash ile desteklenmiş olması. 80 derece görüş açısına sahip olan kamera, aynı zamanda süper otomatik modu ile özçekim görüntüsünü ortam ışık koşullarına göre optimize ederek çok daha iddialı görüntülerin çıkmasını sağlıyor. Buna ek olarak özçekim odaklı yeni çekim modu ve yazılım ekstraları ile ön kamera kullanım senaryoları zenginleştirilirken, Timeshift özelliği ile 2 saniye içerisinde 31 adet fotoğraf çekerek aralarından en iyisini kullanılması da mümkün tutulmuş. Buna ek olarak Sweep Panaroma özelliği sayesinde cihaz etrafında hareketle panoramik görüntüler de elde edebiliyorsunuz. 
Sony Xperia C3'ün diğer özelliklerine baktığımızda 5.5-inç büyüklüğünde ve 720p çözünürlüğünde Triluminos ekran kullanıldığını görüyoruz. 1.2GHz hızında dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemciden güç alan telefon, 1GB RAM ve 8GB dahili depolama kapasitesine sahip. MicroSD kart slotu ile kapasitenin arttırılabildiği telefon, çift SIM kart kullanımına olanak tanıyor ve 2500mAh kapasiteli pil ile geliyor. Ön kısımda yer alan 5MP çözünürlüğündeki kameraya ek olarak arka tarafta ise 8MP çözünürlüğünde Exmor RS sensör kullanan kamera bulunuyor. Android 4.4 işletim sistemi üzerinde Sony'nin kendi arayüzünün hakim olduğu cihaz, farklı renk seçenekleri ile alınabilecek. Henüz fiyatı belli olmayan telefonun Ağustos ayı içerisinde ilk olarak Çin pazarında kullanıma sunulması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3478 kez okundu.
43 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
selfie, sony ve
2 etiket daha akıllı telefon Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim