Anlık Bildirim

Unika'dan 1.1GHz'den çalışan su soğutmalı Radeon HD 7970

Çin merkezli donanım üreticisi Unika, AMD'nin Radeon HD 7970 modelini temel alan yeni bir ekran kartı hazırlıyor. A797 Aeolus kod adını taşıyan özel tasarımlı ekran kartında, su soğutma çözümlerinde sektörün uzman isimlerinde biri olan Koolance firmasına ait özel bir blok kullanılıyor. Modern su soğutma kitleriyle uyumlu olan bakır tabanlı bu blok, GPU ve bellek yongalarıyla birlikte baskılı devre üzerindeki önemli devre elemanlarını kapsamakta.
AMD'nin 28nm üretim teknolojisiyle geliştirdiği Tahiti XT grafik yongasından güç alan DirectX 11.1 ve PCI Express 3.0 destekli ekran kartı, standart olarak 1.1GHz'de görev yapıyor. Bu noktada altı çizilmesi gereken nokta, kartın orjinal Radeon HD 7970 modelini baz alması yani çalışma frekansının 925MHz'den 1.1GHz'e yükseltilmiş olması. Yoksa bilindiği üzere AMD'nin yakın zamanda lanse ettiği Radeon HD 7970GHz Edition modeli standart olarak 1GHz'de görev yapıp, yeni eklenen PowerTune with Boost özelliği ile 1050MHz'e kadar çıkış yapabiliyor.
Su soğutma bloğu ile geldiğinde Crossfire kurulumunda esneklik tanıyan ekran kartı ile birlikte 120mm ve çift 120mm çapında radyatörler ve pompa kiti de veriyor. Bu sayede kartı satın alan kullanıcılar, herhangi bir soğutu kite gerek kalmadan kartı kutusundan çıkartıp kullanabilecekler. Tabi dileyen kullanıcılar farklı radyatör modelleriyle de devam edebilirler. Üzerinde bir adet 8pin ve bir adet te 6pin güç konnektörü bulunan ekran kartı, standart olarak su soğutma kiti ile geldiğinde hız aşırtma konusunda da iddialı bir portre çiziyor.
Unika'nın yeni kart ay içerisinde 999$'lık etiket fiyatı ile Çin'de satışa sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3798 kez okundu.
12 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim