Anlık Bildirim

Zalman'ın Radeon HD 7950 tabanlı ekran kartı ortaya çıktı

Kasa ve soğutucu üreticisi Zalman'ın ekran kartı pazarına giriş yaptığını ve kendi markası altında ürünler sunmaya başladığını daha önceki haberlerimizde sizlerle paylamıştık. Gelen yeni bilgilere göre Zalman, AMD'nin yeni nesil Radeon HD 7900 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Ortaya çıkan ilk görüntülere göre şirket, en azından Radeon HD 7950 tabanlı yeni ekran kartını, kullanıcıların beğenisine sunmaya hazır görünüyor. 
Kod adı HD7950-Z olan ekran kartı, AMD'nin referans tasarımlı modeli ile kıyaslandığında Mavi renkli özel baskılı devre kartı ve Zalman'ın yüksek performanslı ekran kartları için geliştişrdiği VF3000 soğutucu modeli ile ayrılmayı başarıyor. Referans soğutucu tasarımı ile kıyaslandığında kartın ciddi anlamda daha serin (20 derece) çalışmasına olanak tanıdığı belirtilen VF3000 soğutucusu bu sayede hız aşırtma yeteneklerine de katkı sağlıyor. 
AMD'nin 28nm üretim teknolojisiyle geliştirdiği Tahiti Pro grafik yongasından güç alan DirectX 11.1 destekli ekran kartı aynı zamanda PCI Express 3.0 teknolojisine de destek sunuyor. 384-Bit bellek veri yolu desteği ve 3GB GDDR5 bellek ile gelen ekran kartının kısa süre içerisinde yaygın satışa sunulması beklenirken, dünya pazarlarında ne zaman piyasaya sürüleceği ve son kullanıcı fiyatının ne seviyede olacağı ise henüz bilinmiyor.
Zalman'ın Radeon HD 7950 tabanlı ekran kartı ortaya çıktı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4436 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim