Anlık Bildirim

Zotac hız aşırtma odaklı GeForce GTX 670 Extreme Edition modelini hazırladı

Ekran kartı üreticisi Zotac, GeForce GTX 670 modelinin ileri seviyede özelleştirilmiş Extreme Edition isimli özel bir versiyonunu hazırlıyor. 1.2 Kg ağırlığında olan kart, Zotac'ın GeForce GTX 680 Extreme Edition için hazırladığı baskılı devre kartını kullandığı için referans tasarımlı GeForce GTX 670 modeline kıyasla daha uzun bir profil çiziyor. 
Fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak gelen ekran kartının grafik işlem birimi standart olarak 1111MHz'de, Boost özelliği ile 1202MHz'de ve bellekleri de 6600MHz'de görev yapıyor. 256-bit bellek veri yolu desteğine ve 1344 paralel işlem birimine sahip olan Kepler mimarili ekran kartı, 13 fazlı VRM tasarımı üzerinde 6pin ve 8pin iki adet PCI Express güç konnektöründen besleniyor. Daha yüksek sinyalizasyon için gürültüsüz boğumlar ve International Rectifier'dan PowIRstage DrMOS çiplerle donatılan erakn kartı ayrıca çok fazlı FPCAP ve tantalum kapasitörlere sahip. Hız aşırtma profesyoelleri için donanımsal OC+ modülü, LN2 optimizsayonlu çift BIOS özelliği, donanımsal voltaj okuma noktaları ve ısı ile faz yük durumunu gösteren LED'ler gibi  özellikleri bünyesindebarındırıyor. 
Zotac GeForce GTX 670 Extreme Edition aynı zamanda iddialı bir soğutucu ile geliyor. Her biri 6mm kalınlığında 5 adet bakır ısı borusunun kullanıldığı soğutucu da en yüksek 2800 devir/dakika hızında olmak üzere 92mm çapında iki adet fan bulunuyor. Açıklanan bilgilere göre Zotac GeForce GTX 670 Extreme Edition, yapılan özelleştirmeler ve arttırılan saat hızları sayesinde GeForce GTX 680 ile benzer performans değerlerini sunabiliyor. Ancak diğer taraftan 368 Watt ile GeForce GTX 680'e kıyasla daha fazla güç tüketiyor. 
Yüksek kaliteli komponentlerinden yola çıkarak hız aşırtma başarımı deneyimlenen ekran kartı, 1.25 çalışma geriliminde 1.4GHz GPU hızına çıkartılırken, bu hızda elde edilen sonuç 3DMark 11'de P9245 puan oldu. Şimdiye kadar gördüğümüz en kaslı GeForce GTX 670 modeli olan Zotac GeForce GTX 670 Extreme Edition'ın ilk etapta Çin pazarına sunulması bekleniyor. Zotac'ın ekstrem seviyede farklı tasarım özelliklerine sahip değişik çözümleri olsa bile bu kartların çoğu genellikle Çin pazarı ile sınırlı kalıyor. GeForce GTX 670 Extreme Edition ile değişip değişmeyeceğini görmek içinse bir miktar beklememiz gerekecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim