Anlık Bildirim

Inno3D, GeForce GTX Titan Z için özel soğutucu hazırlıyor

Inno3D, GeForce GTX Titan Z için özel soğutucu hazırlıyor

Nvidia'nın en hızlı ekran kartı olan GeForce GTX Titan Z önümüzdeki birkaç gün içerisinde satışa sunulmuş olacak. Çift grafik işlemcili yapısı ile oldukça kaslı olan ancak 3000 dolarlık fiyatıyla tartışma yaratan ekran kartı için donanım üreticilerinin özel tasarımlı model çalışmaları da hız kazanmış durumda. Nvidia tabanlı ekran kartı üreticisi Inno3D, GeForce ailesinin en güçlü modeli için üç fanlı yeni bir iChiLL HerculeZ soğutucusu hazırlıyor.
Üç fan, çok sayıda bakır ısı borusu ve her GPU içn bakır temellerden oluşan soğutucuya, alüminyum yapraklardan oluşan devasa bir blok eşlik ediyor. Nvidia'nın referans soğutucusu ile kıyaslandığında GeForce GTX Titan Z'yi daha serin çalıştıracağı ifade edilen yeni soğutucu, daha önce Gigabyte tarafından yapılan uygulamaya benzer bir şekilde referans tasarımlı kartın kutu içeriğine dahil edilecek. Yani kart aslen Nvidia'nın referans modeli olarak gelecek ancak kullanıcılar, kutu içeriğinden çıkan bu özel soğutucuyu karta takabilecekler.
Her grafik yongası için 2880 adet CUDA çekirdeği olmak üzere toplamda 5760 adet paralel işlem birimine, 480 adet doku ünitesine ve 96 adet ROP birimine sahip olan GeForce GTX Titan Z'ye 2x 384-bit bellek veri yolu eşlik ediyor. Her GPU için 6GB olmak üzere 12GB GDDR5 bellek ile donatılan ekran kartında, bellek hızı 7000MHz olarak belirlenirken, GPU'nun hem baz hem de Boost hızları hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor. Bakalım GeForce GTX Titan Z, yarısı fiyatına satılan AMD Radeon R9 295X2 karşısında neler yapacak, bunu bekleyip hep birlikte göreceğiz. 

Inno3D, GeForce GTX Titan Z için özel soğutucu hazırlıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim