Anlık Bildirim

İşte Nvidia'nın en güçlü ekran kartı: GeForce GTX Titan Black

İşte Nvidia'nın en güçlü ekran kartı: GeForce GTX Titan Black
Nvidia bugün yaptığı resmi açıklama ile GeForce GTX Titan Black ekran kartını duyurdu. Geçtiğimiz yıl lanse edilen birinci nesil Titan modelinin yerini alan kart, GeForce GTX 780 Ti modelinde olduğu gibi, Kepler mimarisi üzerinde şekillenen en güçlü GPU tasarımı  olan GK110'un tam fonksiyonel versiyonunu kullanıyor. 
GeForce GTX Titan Black, özellikle yüksek saat hızları ve 6GB GDDR5 bellek kapasitesiyle öne çıkıyor. 2880 adet paralel işlem birimine, 240 adet doku ünitesine ve 48 ROP birimine sahip olan kart, 384-bit bellek veriyolu ile geliyor. Grafik işlem biriminin baz frekansı 889MHz, Boost hızı 980MHz ve bellek çalışma frekansı da 7GHz olarak açıklanan GTX Titan Black, 5.1 TeraFLOP tek ve 1.3 TeraFLOP çift hassasiyet gücü ile de dikkat çekmeyi başarıyor.
Birinci nesil GTX Titan gibi NVTTM soğutucu tasarımının kullanıldığı ekran kartında, genel görünümü etkileyen en önemli yenilik, renklerde yapılan ufak değişiklikler. GeForce GTX 780Ti ile kıyaslandığında grafik işlem biriminin frekansları baz ve boost değerleri için %1.6 ve %5.6 oranında arttırılan Titan Black, birinci nesil Titan ile kıyaslandığında ise işlem gücü performansı açısından %20'ye, bellek bant genişliği açısından ise %16.7'ye varan kazanım sağlıyor, üstelik bunu aynı TDP değerinde yani aynı termal bütçe ile gerçekleştiriyor.
Görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanan ekran kartı, SLI teknolojisi ile çoklu kurulumlara da destek sunuyor. Nvidia'nın güncel mimariye sahip en güçlü ekran kartı olarak dikkat çeken GeForce GTX Titan Black, 4K oyun deneyimi konusunda da Santa Clara merkezli şirketin en önemli kozlarından biri olacak gibi görünüyor. Yakın gelecekte raflardaki yerini alması beklenen GTX Titan Black'in fiyatı ise 999 dolar. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12187 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim