Anlık Bildirim

Fotoğrafçıdan hayranlık uyandıran icat: Filmomat

Analog fotoğraf makineleri ve filmler ile uğraşan kişilerin hayranlık duyacağı ve sahip olmak isteyeceği yeni bir ev yapımı cihaz ortaya çıktı. Filmomat isimli bur ürünün detayları haberimizde.
Uzun zamandır dijital fotoğraf makineleri hayatımızda ancak analog dönemin tadını bilenler halen eski usül filmi fotoğraf dönemini yaşatmaya devam ediyor. Alman fotoğrafçı Lukas Fritz ise sürece modern bir dokunuş getiriyor.
Bildiğiniz gibi analog fotoğraf makinelerinde kullanılan negatif filmlerin karanlık odalar içerisinde birçok kimyasal malzeme ile işlenmesi gerekiyor. İşte bu süreci hazırladığı Filmomat isimli cihazıyla otomatik hale getiren Lukas Fritz, belirttiği kadarıyla Filmomat'ı 35mm siyah beyazdan 5x7-inç renkliye kadar birçok film ile aktif olarak kullanılabiliyor.
Nispeten kompakt bir gövdesi bulunan Filmomat, 6 litrelik su ve 3 bölümden oluşan kimyasal tank bölümleriyle gerekli tüm sıvıları bünyesinde taşıyabiliyor. Özel bir hazne içerisinde yerleştirilen filmler için su ısıtmadan, kimyasal aktarımına ve hatta işlem bittikten sonraki temizliğe kadarki bütün işlemleri otomatik olarak yerine getirebilen ve ufak OLED ekranıyla rahatlıka kontrol edilebilen cihaz, yine söylendiği kadarıyla 50 farklı geliştirme işlemini hafızasında tutabiliyor.
İsteklere bağlı olarak satışa çıkabileceği belirtilen Filmomat'ın açıklayıcı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Fotoğrafçıdan hayranlık uyandıran icat: Filmomat
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim