Anlık Bildirim

Skype uygulamasında zararlı reklam yazılımı tespit edildi

Reklam gösterimleri, internet ile haşır neşir olan herkesin artık alıştığı bir kavram. Bununla birlikte reklam gösterimlerinin tamamen zararsız olduğunu söylemek mümkün değil.

Günümüzde internet tarayıcı olsun, uygulama olsun her türlü platformdan reklam gösterimi yapabilen sayısız ağ mevcut. Gösterilen reklamlar genelde kullanıcının kontrolünde olmadığı için, zaman zaman riskler de ortaya çıkabiliyor. Skype uygulamasında rastlanan yeni bir reklam türü, zararlı yazılımlara davetiye çıkarıyor. 

F-Secure uzmanları tarafından verilen bilgilere göre, Skype içerisinde gösterilen reklamların bazıları tabiri yerindeyse zehirlenmiş olabiliyor. Yani kullanıcı reklama tıkladığında, Angler adında zararlı yazılımın otomatik olarak indirildiği ve kurulduğu bir sayfaya yönlendiriliyor. Yazılım daha sonra depolama sürücüsünü komple şifreliyor ve açma karşılığında kullanıcıdan para talep ediyor. 

>>Çin mobil uygulama pazarı, ABD'yi geçmek üzere

Zararlı reklam, AppNexus reklam platformunda ortaya çıkıyor ve eBay, MSN, The Daily Mail gibi farklı sitelerde de gösterim yapıyor. Skype uygulamasındaki farklılık ise, herhangi bir tarayıcı açığı olmadan, reklam üzerinden kullanıcının zarar görebilmesi. Daha önce de Skype uygulamasında açıklar bulunmuştu ancak bunlar tarayıcılardaki açıklardan kaynaklanıyordu. Güvenlik uzmanları, zararlı reklam yazılımları için artık tarayıcı açıklarına gerek olmadığını, reklam platformları üzerinden de kullanıcıya ulaşılabildiğini belirtiyor. 

Reklam platformu, zararlı yazılım barındıran reklamın gösterimini durdurmuş durumda. Yine de uzmanlar kesinlikle bilgisayarda güvenlik yazılımının olması gerektiğini belirtiyor ve gerekirse reklam engelleyici yazılımlara da yer verilmesini istiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3541 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
skype, maladvertising ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim