Anlık Bildirim

Japon bilgisayar devleri güçlerini birleştiriyor

Bilgisayar pazarında yaşanan durgunluk üreticileri de olumsuz etkilerken, mali tablolarda alarm vermeye başlayan Japon firmalar çareyi ortaklık kurmakta buluyor.

Son dönemde Japon elektronik devlerinin, rekabet ettikleri sektörlerde düşüşler yaşadığını görüyoruz. Sony, Toshiba, Fujitsu gibi pek çok marka; ABD, Güney Kore ve Çinli rakipleri karşısında soğuk terler döküyor. Rekabette ayakta kalabilmek adına Japon firmalar ortaklık silahına sarılmaya başladı. 

Bir süre önce Sony, Hitachi ve Toshiba firmaları bir araya gelerek, ekran sektöründe JDI ortaklığını kurmuştu. Önemli ihaleler kaparak sektörde başarılı işler yapan JDI'dan sonra bir ortaklık da bilgisayar pazarına geliyor. Toshiba, Fujitsu ve Vaio firmaları, bilgisayar bölümlerini bir araya getirerek yeni bir ortaklığa hazırlanıyor. 

Nisan 2016 itibariyle faaliyete geçmesi planlanan yeni ortaklık Japon bilgisayar pazarında yüzde 30 paya sahip olacak. Hali hazırda NEC ve Lenovo ortaklığı yüzde 26.3 ile liderlik koltuğunda oturuyor. Ortaklık, iç pazarın yanında global pazarda da geçerli olacak ancak pazar payının yüzde 10'u geçemeyeceği tahmin ediliyor. Bu durumda ortaklık Apple ile dördüncü sıra için rekabete tutuşacak.

Firmaların yeni ortaklıkta yüzde 30 civarında yatırımı olacak. Ortaklığın operasyonlarını ise Vaio yönetecek. Diğer iki firma çalışan sağlama ve yatırım yapma konusunda etkili olacak. Toshiba ve Fujitsu bilgisayar pazarında ilklere imza atmış başarılı firmalar ancak son dönemde büyük mali kayıplar yaşanıyordu. Hatta Fujitsu, bilgisayar bölümünü 2016 yılında elden çıkarmayı düşünüyordu. Bakalım yeni ortaklık firmalara cansuyu olabilecek mi?  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16906 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toshiba, vaio ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim