Anlık Bildirim

Samsung, NAND bellek üretimini artırıyor

Son dönemde NAND bellek sektörüne önemli yatırımlar yapan ve beğenilen ürünler piyasaya süren Samsung, yeni dönem için üretimde vites artırmaya hazırlanıyor.

SSD pazarında önemli yatırımları olan ve liderliği kimseye kaptırmayan Samsung, yatırımlarının meyvelerini toplamaya devam ediyor. SSD ürünlerine olan talebin arttığı son dönemde, Samsung da bu talebe yetişmeye çalışıyor.

Firma yaptığı açıklamada, DRAM üretim hacmini düşüreceğini ve NAND üretimine daha fazla ağırlık vereceğini ifade etti. Zaten hali hazırda DRAM talebinde bir düşüş söz konusu ve sektörün diğer önemli isimleri de yatırımlarını azaltmayı planlıyor. Bunun yerine NAND bellek üretimi artık daha gözde hale gelmeye başladı.

Samsung, 3D NAND bellek üretimi yaptığı Güney Kore tesislerine bir üretim hattı daha eklemeye hazırlanıyor. Pyeongtaek şehrindeki yeni tesis ise gelecek yıl ortalarında V-NAND belleklerin hacimli üretimine başlayacak. Samsung, NAND bellek sektöründe kar marjının yüzde 50 civarında artacağını öngörüyor.

NAND flash bellek sektöründe Samsung’un ezici bir üstünlüğe sahip. Geçen yıl itibariyle firma yüzde 31.6 oranında pay sahibiydi. Ardından yüzde 18.3 ile Toshiba geliyor. Yüzde 17.6 ile SanDisk üçüncü, yüzde 13.4 ile Micron dördüncü, yüzde 10.7 ile SK Hynix beşinci sırayı alıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim