Anlık Bildirim

Samsung’dan çok küçük ama çok hızlı SSD sürücüler

SSD konusunda hali hazırda sektör lideri olan Samsung, ince bilgisayar yapılarına yönelik olarak çok küçük ancak çok hızlı veri transfer oranlarına ulaşabilen yeni bir SSD sürücüsü duyurdu.

Günümüzde taşınabilir bilgisayar sistemlerinin en önemli unsurlarından birisi incelik oldu. Firmalar, çok ince yapılar içerisine yüksek kapasiteli bileşenler sığdırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Üreticiler ise firmaların bu çabasına destek olmaya çalışıyor.

SSD konusunda hali hazırda sektör lideri olan Samsung, ince bilgisayar yapılarına yönelik olarak çok küçük ancak çok hızlı veri transfer oranlarına ulaşabilen yeni bir SSD sürücüsü duyurdu. PM971-NVMe SSD adındaki yeni modül, bir posta pulundan bile daha küçük. Bununla birlikte okuma hızlarında 1.5GBps, yazma hızlarında ise 800MBps seviyesine erişebiliyor.

Modülün ölçüleri 20mm x 16mm x 1.5mm şeklinde belirlenmiş ancak sadece NAND bellek modülü yok. Yonga üzerinde NAND bellek yanında 4GB LPDDR4 RAM, kontrolcü ve BGA alanı yer alıyor. Üretim 20nm süreci ile yapıldığı için bileşenler daha küçük bir alana sığdırılabilmiş.

Samsung PM971-NVMe SSD serisi 128GB, 256GB ve 512GB kapasite seçenekleri ile gelecek. Samsung, bağlantı arayüzü konusunda bilgi vermiyor ancak muhtemelen anakarta lehimli olarak gelecek. Veya bir M.2 kartı üzerinden de bağlanabileceği ifade ediliyor. Çok ince dizüstü bilgisayar modellerine imkan tanıyacak olan modüller, önümüzdeki aylarda piyasada olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6731 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung pm971-nvme ssd ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim