Anlık Bildirim
 
Son dönemde SSD’lere olan talep gigabyte başına düşen fiyatların da oldukça alınabilir seviyelere inmesiyle bir hayli artmış durumda. Hal böyle olunca da HDD’ye talep azaldı ki bu da kaçınılmaz gelişmeleri beraberinde getirdi.

HDD sektöründe olan başarısıyla tanınan Western Digital son gelen haberlere göre Malezya'nın başkenti yakınlarındaki Petaling Jaya’da 1994’den bu yana HDD ürettiği tesisindeki faaliyetlerini 2019 sonu itibariyle durduracak. Sebebi ise oldukça açık: Son yıllarda SSD’lerin gigabyte başına düşen fiyatlarının giderek alınabilir hale gelmesiyle kullanıcıların artan ilgisi piyasanın HDD’lerden uzaklaşmasına neden oldu. Dolayısıyla da WD uzun vadede gerçekleşecek talep azlığı kaynaklı kapatma kararına gitti.

SSD üretim tesisleri açılıyor

Öte yandan firma Penang’daki SSD üretim faaliyetlerini ise genişletmek istiyor. Öyle ki WD’nin yarım adadaki 2. fabrikasında NAND yongaların üretiminin önümüzdeki aylarda başlayacağı belirtiliyor. Umarız SSD fiyatlarındaki düşüş artarak devam eder. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
HDD fiyatlarını yükseltmek için güzel bir bahane çıktı anlaşılan. HDD'lere 2 katı fiyat çekmeye hazır olun.
Yorumu gör »
sniper23
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6682 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wd, western digital ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim