Anlık Bildirim

Apple WWDC 2016 etkinliğinde iOS 10'u tanıttı

Apple nihayet WWDC 2016 etkinliği kapsamında merakla beklenen yeni mobil işletim sistemini tanıttı. İşte iOS 10'la iPhone ve iPad'lere gelecek tüm yeni özellikler.
Apple bugün gerçekleştirilen Geliştiriciler Konferansı'nda iPhone ve iPad'e güç veren mobil işletim sisteminin yeni versiyonunu tanıttı. Şirket iOS 10'u şimdiye yayınlanmış en büyük sürüm olarak tanımlıyor. İşte iOS 10'la ilgili bilmeniz gereken tüm yeni özellikler:
- Geliştirilmiş bildirimler ve 3D Touch ile yeni bir kilit ekranı geliyor. Kullanıcılar artık cihazlarının kilidini açmadan e-postalarını cevaplayabilecek, tüm iMessage görüşmelerine göz atabilecek ve takvime yeni bir etkinlik ekleyebilecekler. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için sunulan daha derin 3D Touch entegrasyonu sayesinde uygulamalarla etkileşim kurmak çok daha kolay hale gelmiş durumda.
- iOS 10'la gelen "Raise to Wake" özelliği, iPhone’unuzu kaldırdığınızda ekranı otomatik olarak uyandırıyor. Böylece tüm bildirimlerinizi Kilit Ekranı’ndan bir bakışta kolayca görebiliyorsunuz.
- Widget'lar kullanıcıların uygulamaları açmadan ayrıntılı hava durumu bilgisi, müzik çalma bilgileri, e-posta mesajlarına ulaşmalarına izin verecek.
- İnteraktif widget bileşenleriyle uygulamaları açmadan bazı işlemler yapılabilecek. ESPN'in kendi widget'ı aracılığıyla yapılan demoda maç skorları alınabildiği gibi video da oynatıldı.
- Siri geliştiricilere açılıyor. Geliştiriciler Siri’nin zekasına dayanarak uygulamalar geliştirebiliyor ve kullanıcıların yalnızca seslerini kullanarak doğrudan uygulamalarla etkileşim kurmalarını sağlayabiliyor. Bu da Spotify ve WeChat gibi uygulamaların sesle kontrol edilebileceği anlamına geliyor.
- Apple bir görüşme yapılırken akıllı öneriler sunabilmek için makine öğrenimi kullanıyor. Yani birisi size nerede olduğunuzu soran bir iMessage gönderirse Siri, siz bişey yazmadan o kişiye konumunuzu bildirmeyi önerebilir. Akıllı öneriler aynı zamanda rehber, takvim durumu ve daha fazlası için de çalışıyor.
- Yüz tanıma özelliği artık Fotoğraflar uygulamasında da destekleniyor. Yani artık fotoğraftaki insanların yüzlerine dayalı albümler oluşturabilirsiniz.
- iOS 10’daki Fotoğraflar, fotoğraf arşivinizdeki sevdiğiniz fakat unuttuğunuz anları Memories’de otomatik olarak ortaya çıkararak yeniden keşfetmenizi sağlıyor. Memories, tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı tarayarak sevdiğiniz fakat unuttuğunuz etkinlikleri, seyahatleri ve kişileri bulup bunları harika bir koleksiyon olarak size sunuyor.
- Apple Haritalar daha akıllı hale geliyor. Uygulama artık takviminizdeki randevulara göre gitmek isteyebileceğiniz yere proaktif olarak yol tarifleri sunan yeni teknolojisiyle şimdi daha da akıllı. Bir rota planlandıktan sonra, Harita bu rota üzerindeki benzin istasyonlarını, restoranları, kafeleri ve daha fazlasını arayabiliyor ve bu noktalardan birinde verilen molanın yolculuğunuzun uzunluğunu nasıl etkileyebileceğini tahmin edebiliyor.
- Görsel açıdan da geliştirilerek yeniden tasarlan Harita uygulaması yeni eklentilerle geliştiricilere de açılmış durumda. OpenTable gibi uygulamalar rezervasyonları doğrudan Harita’ya entegre edebiliyor, Uber ve Lyft gibi hizmetler ise Harita uygulamasından çıkmak zorunda kalmadan kullanıcıların araç rezervasyonu yapmalarını kolaylaştırıyor.
- Apple Music'in arayüzü tamamen yeniden tasarlandı. Yeni kullanıcı arayüzü sayesinde müzik ön plana çıkıyor ve uygulama içinde gezinmek ve yeni müzikler keşfetmek kolaylaşıyor. Arşiv, Sizin İçin, Göz At ve Radyo sekmeleri tamamen yeniden tasarlanırken, istediğiniz müzikleri bulmayı daha da kolay hale getirmek için Arama sekmesi eklenmiş durumda.
- Apple Music artık şarkı sözlerini destekliyor. Artık her şarkının oynatma kontrolleri altında şarkı sözleri görüntülenebilecek.
- Apple News abonelikler ve son dakika haber bildirimleri ile yeniden tasarlandı. En sevdiğiniz yayınlara abone olabilir ve önemli haberler için push bildirimler alabilirsiniz. Uygulamanın yerleşimi Apple Music'e çok benziyor. Geçmiş okuma alışkanlıklarınıza göre size konular da öneriliyor.
- Yeni Home uygulaması HomeKit özellikli akıllı ev aygıtlarını kontrol etmenizi sağlıyor. Apple nihayet insanlara HomeKit destekleyen akıllı ev aygıtlarını tüm kontrol etmek için bir çözüm sunuyor.
- Telefon uygulamasından da bazı yükseltmeler var. Üçüncü taraf VoIP arama entegrasyonu sağlanmış durumda. Apple tanımadığınız bir numaradan arama geldiğinde spam olabileceğini bildirecek. Ayrıca kullanıcılar artık sesli mesajları yazıya aktarılmış şekilde (transkripsiyon) alabilecekler.
- Mesajlarda büyük iyileştirmeler var. Zengin bağlantılar sohbetinizi kapatmadan web siteleri ve video linklerinin önizlemesi görmenizi sağlıyor. Apple Music bağlantıları Mesajlar'dan ayrılmadan müzik çalabilecek. Kamera rulosundaki bir galeriye uygulamadan ayrılmaya gerek kalmadan hızlıca erişilebilecek.
- Mesajlardaki emojiler üç kat daha büyüyor ve kelimeler tek dokunuşla emojilere dönüştürülebiliyor. Yani artık "mutlu" kelimesi tek dokunuşla gülen surata dönüştürülebilecek. iOS 10 ile Mesajlar, özel bir kutlama yapmak için tüm ekranı kaplayan balonlar, konfetiler veya havai fişekler gibi güçlü animasyonlar sunuyor. Ayrıca yalnızca gönderdiğiniz arkadaşınız parmağını mesajın üzerinde kaydırdığı zaman ortaya çıkan görünmez mürekkep ve daha kişisel bir dokunuş için el yazısıyla alınmış notlar içeriyor.
- Mesajlar için özel uygulamalar yapılabilecek. Bu da direkt olarak mesajların içinden sticker gönderebilmek için uygulama indirilebileceği anlamına geliyor.
- Apple Pay artık Safari aracılığıyla katılımcı web sitelerinde kolay, güvenli ve gizli alışveriş yapmak, mağazalarda ve uygulamalarda ödeme işlemlerini tamamlamak için kullanılabiliyor. 
- Notlar uygulamasında yer alan notlar üzerinde işbirliği yapılabilecek.
- Canlı Fotoğraflar düzenlenebilecek.
- iPad'de Safari'ye getirilen bölünmüş ekran seçeneğiyle yan yana iki sekme görüntülenebiliyor.
iOS 10’un geliştirici önizlemesi, bugünden itibaren developer.apple.com adresinden iOS Geliştirici Programı üyelerine açık olacak. iOS kullanıcıları ise halka açık beta programına Temmuz ayında beta.apple.com adresinden erişebilecekler. iOS 10, bu sonbahardan itibaren iPhone 5 veya daha yeni bir iPhone modeli, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleri, 4. nesil iPad, iPad mini 2 ve daha yeni modeller ve 6. nesil iPod touch için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16622 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobil, işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim