Anlık Bildirim

Müzik gurusu Jimmy Iovine Apple’dan ayrılıyor

Apple Music’i bugünlere getiren ve müzik dünyasında kendisine has bir yeri olan Jimmy Iovine, ayrılık kararı aldı. Dev isim çevrim içi müzik sektörünün sorunlarına çözüm bulmayı amaçlıyor.

Bundan tam 4 yıl önce Apple’ın Beats Audio şirketini satın alması ile firmaya katılan müzik endüstrisinin dev ismi Jimmy Iovine, yaz aylarında görevini bırakmaya hazırlanıyor.

Önemli projeler

2013 yılının Aralık ayında ortağı Dr. Dre ile Apple bünyesine katılan 64 yaşındaki diva, Apple Music’in bugünlere gelmesinde büyük rol oynadı. Farklı kategorilerden ünlü yıldızlar ile sıkı ilişkileri olan Iovine, bu çevreyi çok iyi kullandı.

Apple Music içerisinde içerikleri seçmekle sorumlu olan Iovine ayrıca Beats 1 radyo istasyonuna öncülük etti ve bazı orijinal içeriklere de fikir babalığı yaptı. Bugün Apple Music yaklaşık 30 milyonun üzerinde ücretli aboneye sahip. 70 milyon aboneli Spotify’ın yarısı bile değil ancak kısa süre içerisinde sektörde ikinci sıraya yükselmeyi başardı.

Jimmy Iovine’nin yeni projelerinin ne olduğu konusunda net bilgiler yok ancak geçen aylardaki bir röportajında çevrim içi müzik sektöründe yaşanan telif problemlerine çözüm bulacak adımlar atmayı istediğini belirtmişti.

Jimmy Iovine’nin bir iPod hayranı olduğunu bilmeyen yok. Dev isim 2003 yılında Steve Jobs ile bir araya geldiğinde internet üzerinden müzik dinleme imkânı sunan bir proje teklifinde bulunmuştu ancak o dönem iTunes üzerine yoğunlaşan Jobs buna pek sıcak bakmamıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim