Anlık Bildirim

Milyonlarca kişiye ulaşabilen ve kullanıcıların kişisel verilerini saklayan uygulamalar, güvenlik açısından oldukça hassas bir hale geliyor. Bunun sonucunda da güvenliğe önem vermesi gerekiyor. Geçmiş dönemde sunucuları saldırıya uğrayan ve yüz milyonlarca kullanıcının verilerini kaptıran platformlar gördük.

Halen açık

Yapılan araştırmalara göre App Store üzerinde yaklaşık 24 uygulamanın kodlama sisteminde hatalar var ve bu hatalar nedeniyle uygulamanın dışarıdan gelen bağlantıları sorgulamadan kabul etmesi söz konusu. Hackerlar örneğin aynı ağdaki bir cihazda bulunan bu tür bir uygulamaya sızarak kullanıcının şifrelerini çalabiliyor.

Araştırmada öne çıkan en popüler uygulama Dolphin Browser. Kullanıcılarına güvenli gezinti vadeden tarayıcının bünyesinde açıklar olması ilginç. HipChat ve Foxit PDF uygulamalarında da açıklar bulunmuş ancak geliştiriciler hızlıca yamamış.

Emirates NBD ve 21st Century Insurance finans uygulamaları da halen açıklarla dolu. Think Mutual Bank, Space Coast Credit Union ve Diabetes in Check uygulamaları da listede yer alıyor. Kullanıcı tarafında şimdilik yapacak bir şey yok. Geliştiricilerin uygulamalarını gözden geçirmeleri gerekiyor. Bu bakımdan uygulamaları bir süre kullanmamak en iyi çözüm gibi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim