Anlık Bildirim

Apple’ın mobil ekosistemindeki yeni işletim sistemi sürümü iOS 11, Haziran ayında yapılacak WWDC 2017 etkinliği ile resmi olarak görücüye çıkacak. Yeni sürümde en önemli nokta yapay zeka fonksiyonlarına ağırlık verilmesi olarak öne çıkıyor.

Daha zeki iOS

Reddit üzerinde kısa süreliğine ortaya çıkan sızıntılara göre iOS 11 sürümünde kullanıcı alışkanlıklarını algılayabilen bir enerji tasarruf modu bulunuyor. Sistem kullanıcının ne sıklıkta ve ne zaman enerji tasarruf moduna geçtiğini sürekli takip ediyor. Sonrasında belirli davranış kalıplarına göre otomatik olarak devreye giriyor. Örneğin kullanıcı ev ağından çıktıysa ve yüzde 20’den az batarya göstergesi kaldıysa otomatik olarak devreye giriyor. Sistem konumları da algoritma içerisine dahil ediyor.

Kullanıcı arayüzünde yapay zeka sistemlerinin kullanılması yavaş yavaş trendi yükselmeye başlayan bir konu. Örneğin Xiaomi, mobil cihaz ve televizyonlarının kullanıcı arayüzünde sahibini tanıyan bir yapay zeka algoritması kullanıyor. Bu tarz arayüzler kullanıcının aynı işi sürekli tekrar etmesinin önüne geçiyor ve otomatikleştiriyor.

Diğer taraftan FaceTime Audio artık iPhone kullanıcıları için varsayılan arama fonksiyonu haline geliyor. Bir iPhone kullanıcısı diğer bir iPhone kullanıcısını aradığında otomatik olarak FaceTime Audio devreye giriyor ve internet üzerinden daha kaliteli bir görüşme olanağı tanıyor. Eğer kullanıcının interneti kapalıysa veya başka bir platforma ait telefon ise bu kez hücresel ağ devreye giriyor. Ayrıca FaceTime artık 5 kişiye kadar konferans görüşmeye izin veriyor.

Son olarak daha önce de gündeme gelen iMessage ile Apple Pay üzerinden kullanıcıdan kullanıcıya para aktarımı var. Artık kullanıcıların birbirlerine para göndermek için uygulama dışına çıkmasına gerek kalmayacak. Cüzdan uygulaması yeni sürümde Pay adını alıyor ve Venmo tarzında sosyal bir haber kaynağı ediniyor.

iOS 11 sürümü ile 32-bit desteğinin tamamen kesileceği iddialar arasında. 64-bitlik Apple A yonga setlerine destek vermeyen uygulamaların hızlı bir şekilde mağazadan kaldırılması söz konusu. Bunlar şimdilik kesinleşmeyen veriler ancak Haziran ayında ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7512 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 11 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim