Anlık Bildirim

9.7 inçlik iPad Pro, kamerası ile bir ilke imza atabilir

iPad ailesinde, yavaş yavaş kamera sensörlerinin geliştiğini görüyoruz. Son olarak 8MP çözünürlük seviyesine yükselen aile, yeni iPad Pro modeli ile birlikte 4K video kaydına kavuşuyor.

Apple'ın bu ay içerisinde düzenlemesi beklenen Bahar etkinliğinde, iPad Air 3 modelinin tanıtılacağı tahmin ediliyordu ancak sürpriz bir şekilde daha küçük bir iPad Pro versiyonunun görücüye çıkacağı gündeme gelmeye başladı. Yine 9.7 inçlik ekrana sahip olacak iPad Pro, kamerası ile dikkat çekecek.

Gelen bilgilere göre, iPad Pro modelinde 12MP çözünürlüğünde bir arka kamera yer alacak. iPhone 6S serisinde kullanılan sensörü temel alacağı belirtilen arka kamera, 4K video kaydı da yapacak. Bugüne kadar iPad ailesi, düşük kamera performansı nedeniyle eleştiriliyordu. Apple'ın yaptığı çalışmalar ile, iPad Air 2 sonrasında tüm modellerde 8MP kameralar görmeye başlamıştık.


Anlaşılan Apple, kamera tarafında biraz daha vites artırmış görünüyor. 12MP kamerası ile yeni iPad Pro modeli, ailenin ilk 4K video kaydı yapan üyesi olacak. Ayrıca daha önce sızan bilgilerde, bir LED flaş desteğinden bahsediliyordu. Yine bu da, ailede bir ilk anlamına geliyor.

Yeni iPad Pro modelinde, 9.7 inçlik 2048x1536 piksel çözünürlükte ekran, Apple A9X yonga seti, 4 hoparlör ızgarası, Apple Pencil desteği, Smart Connector yuvası, daha iyi FaceTime kamerası şeklinde özellikler olması bekleniyor. Model, Mart ayı sonundaki lansmanın ardından, raflara çıkacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim