Anlık Bildirim

Tim Cook, iPad Mini ve fiyatlandırmasıyla ilgili eleştirilere cevap verdi


Apple'ın iPad Mini için uyguladığı fiyat politikasına yönelik eleştirilere, Phil Schiller'den sonra firmanın icra kurulu başkanlığını yürüten Tim Cook da cevap verdi. Tim Cook, iPad Mini'nin diğerlerinden farklı olduğunu file getirirken; maliyetinin ise yüksek olduğunu açıkladı.

Ünlü tepe yöneticisi yaptığı açıklama da iPad Mini ve fiyatlandırmasıyla ilgili şunları söyledi:

"iPad Mini üzerinde ilk çalışmaya başladığımızda hedefimiz daha küçük ve ucuz tablet yapmak değildi. En başından beri iPad'in sunduğu tüm deneyimleri eksiksiz sunabilecek daha küçük bir iPad yapmayı hedefledik. O ve diğerleri arasındaki fark da çok derin. 7 inçlik tabletlere göre %35 daha fazla kullanılabilir ekran, 2 mükemmel kamera, çift bant Wi-Fi desteği ile daha hızlı iletişim. Onu elinize aldığınızda hissettikleriniz, hassasiyetimizin göstergesi. Yaptığımız işte bu. Ancak iPad Mini'nin maliyeti yüksek ve kar marjı firma ortalamamızın çok altında. Fakat biz çok sayıda üretim yapıp, maliyet eğrisinin aşağı çekerek diğer ürünlerimizdeki gibi çok daha verimli bir üretim yapmayı istiyoruz.

Hedeflerimizden biri insanların aylar, yıllar boyunca kullanmayı sevecekleri cihaz yaratabilmek. iPad Mini'nin tasarlanma amacı da bu. Kullanım istatistiklerine bakarak bu hedefimizi ne derece başardığımızı görebilirsiniz. Tabletlerin oluşturduğu internet trafiğinin %90'dan fazlası iPad imzası taşıyor. Apple, insanların "anlık" sevebileceği, ancak eve gittiklerinde kullanmayacakları cihazları hiçbir zaman yapmayacak. Bu durum kullanıcılarımızın yaşamalarını istediğimiz bir deneyim değil. iPad Mini'yi kullanın; eminim ki bir kez kullandıktan sonra diğerlerini kullanmayacaksınız."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17330 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ipad mini, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim