Anlık Bildirim

iPad mini serisi gelecek yıl rafa kalkabilir

iPad mini serisi gelecek yıl rafa kalkabilir

Apple'ın 12.2 inç boyutunda profesyonellere yönelik olarak iPad Pro tablet modelini hazırladığı dedikoduları yeniden alevlenirken, bu kez konuya farklı açıdan yorum getiren yeni iddialar da ortaya çıkmaya başladı.

Çin'den gelen iddialara göre gelecek yıl iPad ailesi iPad Air ve iPad mini olarak değil iPad Air ve iPad Pro olarak yoluna devam edecek. Yani iPad mini serisi iPad Pro serisi ile yer değiştirecek. O tarihten itibaren de iPad Air ailenin en küçük modeli konumunda olacak. 

Bu iddiaya destek olarak ise iPad mini 3 modelinde önemli bir değişiklik yaşanmaması olarak gösteriliyor. Bilindiği gibi bu yıl 7.9 inçlik iPad mini 3 modelinde TouchID ve yeni renk seçeneği haricinde bir değişiklik yaşanmamıştı. 

iPad mini serisi ilk iki yıl başarılı satışlar yapsa da özellikle Phablet segmentinin ilgi görmesi nedeniyle geçen yıl sonlarından itibaren düşüş yaşamaya başlamıştı. Analizler iPad mini serisinin satışlarda bu yıl yaklaşık yüzde 33 düşüş gösterdiğini belirtiyor. Zaten Apple’ın iPhone 6 Plus satışlarının baltalanmaması adına iPad mini 3 modelini tırpanladığını belirten kaynaklar da mevcut. 

Hali hazırda iPad mini serisinin üç nesli de piyasada bulunabiliyor. Bu bakımdan gelecek yıl üretimi dursa bile bir süre daha meraklılarına hitap etmeye devam edecek. iPad Pro modelinin ise ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor ancak en iyi ihtimalle bu gelecek yıl Ekim ayında olacak.  


Kaynak:http://bgr.com/2014/11/03/ipad-pro-vs-ipad-mini/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1232 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ipad pro, Apple ve ipad air 2
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim