Anlık Bildirim

iPad satışları son 5 yılın en düşük seviyesine geriliyor

Yıllardır tablet pazarında rekor satışlarla ilerleyen iPad, geçen yıl itibariyle durgunluk sürecine girdi. Tüketici tercihlerinin değişmesi, iPad satışlarını da olumsuz etkiliyor.
Modern tablet pazarının oluşmasına en büyük katkı sağlayan iPad, ikinci nesli ile birlikte hızlı bir yükseliş sürecine girmişti. Her çeyrek dönemde çift haneli büyümeyi başaran iPad ailesi, geçen yıla geldiğinde ise yavaşlamaya başladı. Pazarın genelinde oluşan talep düşüklüğü, iPad satışlarını da etkiledi. 

Geçen yılın ilk çeyreğinde 12.6 milyon adet satış yapan iPad ailesi, ikinci çeyrekte 10.9 milyona inmiş, üçüncü çeyrekte ise 9.9 milyon olmuştu. Dördüncü çeyrekte 16 milyona çıkarak yılın en büyük rakamlarına imza atan iPad ailesi, şimdi en düşük rakamlarına doğru yol alıyor. 

Analiz raporlarına göre, bu yılın ilk çeyreğinde 9.8 milyon adet iPad satışı yapılması bekleniyor. Apple, yıl bazında yüzde 20, çeyrek bazda ise yüzde 39 düşüş yaşayacak. Böylece iPad, son sekiz çeyrek üst üste yıl bazında düşüş yaşamış olacak. Ayrıca 2011 ortalarından bu yana da en düşük seviyesine inecek. 

Tüketicilerin artık büyük ekranlı akıllı telefonları ile yetinmesi ve tabletlerini değiştirmeye gerek görmemesi, tablet pazarının en büyük frenleyici unsuru haline geldi. 2015 yılında tablet pazarı genelinde yüzde 10 civarında bir düşüş yaşandı. Pazarın lideri yüzde 21 pay ile Apple olurken, Samsung ise yüzde 14 ile ikinci sırada yer alıyor. 

Geçen yıl iPad Air serisini yenilemeyen ve iPad Pro ile yetinmeyi tercih eden Apple, pazarda hareketlilik sağlayabilmek adına önümüzdeki ay iPad Air 3 modelini satışa sunmanın planlarını yapıyor. Yine akıllı telefon pazarındaki durgunluğa karşı da, iPhone 5se ile hamle yapmaya çalışacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3618 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ipad air 3 ve ipad pro
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim