Anlık Bildirim

8 model ile sadece 7 yıl sürdü: 500 milyonuncu iPhone satıldı

8 model ile sadece 7 yıl sürdü: 500 milyonuncu iPhone satıldı Tam Boyutta Gör

Satışa sunulduğu 2007 yılından bu yana mobil telefon sektörünün evrim geçirmesinde büyük rol oynayan iPhone, başarılarını dolu dizgin sürdürüyor. Apple'ın son çeyrek raporunda 2007-2013 yılları arasında 472 milyon adet olarak açıklanan iPhone satış sayısı, raporun üzerinden geçen yaklaşık 3 aylık periyotta yapılan satışlarla 500 milyonu aştı.

İş ve ekonomi dünyasının önde gelen yayın organlarından Forbes'da yayınlanan ve analistlere dayandırılan analize göre Apple, 500 milyonluk kilometre taşını birkaç hafta önce geçmeyi başardı. Analistlerin derledikleri veriler ışığında, Apple'ın 8 Mart civarında 500 milyonuncu iPhone'u sattığı tahmin edilirken; birkaç gün içerisinde sona erecek ilk çeyrek itibariyle toplam iPhone satışlarının 510 milyonu aşması, ancak 520 milyonun altında bekleniyor.

iPhone satışlarıyla ilgili diğer bir dikkat çekici nokta ise satış hızının artışında. Buna göre Apple, son 100 milyon adet iPhone'u, bir önceki 100 milyona (300-400 arasındaki) göre, yaklaşık 2 ile 6 hafta arasında daha kısa sürede gerçekleştirmeyi başardı.

Apple'ın ulaştığı bu başarıda, şüphesiz, iPhone 5 ve 5s'in payı oldukça büyük. Ancak dün sizlere aktardığımız gibi satış sayısı açısından iPhone 5 ve 5s'in, daha büyük ekranı, güçlü donanımı ve yeni tasarımıyla öne çıkacak olan iPhone 6'nın gölgesinde kalması bekleniyor. iPhone 5 ve 5s'in elde ettiği başarıya iPhone 6 faktörünü de ekleyecek olursak; Apple'ın iPhone 6 öncülüğünde 650-700 milyon adet iPhone satış sayısına ulaşacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2891 kez okundu.
61 kişi, toplam 68 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 4, iPhone 5S ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim