Anlık Bildirim

Analiz : Galaxy S3 ekranı daha akıcı, iPhone 5S ve 5C ekranı daha hassas

Analiz : Galaxy S3 ekranı daha akıcı, iPhone 5S ve 5C ekranı daha hassas

Apple'ın iPhone 5S ve 5C modelleri piyasaya çıktıktan sonra benchmark gibi pek çok farklı teste tabi tutuluyor. Bunlardan birisi de dokunmatik hassasiyeti.

Robotik tekniklerle dokunmatik testleri yapan Finlandiyalı OptoFidelity, iPhone 5S ve 5C ile Galaxy S3 modelinin ekran hassasiyetlerini karşılaştırdı. Testlerde her iki taraf için de iyi ve kötü sonuçlar elde edildi. 

OptoFidelity, cihazlara bir uygulama yükledikten sonra robotik kapasitif uçlar ile yapılan dokunuşları kaydediyor ve bir grafik ortaya çıkıyor.

Ekran tepkimesi konusunda iPhone modelleri Galaxy S3 modelini oldukça geride bırakıyor. Bununla birlikte dokunmatik doğruluk konusunda ise Galaxy S3 modeli rakiplerini uzak ara geride bırakıyor.

Galaxy S3 modelinin ekranının hemen her noktası dokunmaya doğru bir şekilde tepki verebilirken, iPhone 5S ve 5C modellerinin genelde sol orta kısmı dokunmaya doğru bir şekilde tepki veriyor. 

QWERTYUIOP şeklinde yapılan yazım testlerinde Galaxy S3 ekranı tüm harfleri doğru bir şekilde algılarken, iPhone modelleri Q ve P harflerini daha zor algılıyor. O harfi de yine orta zorlukta algılanıyor. Ancak iPhone modelleri belirtilen kısıtlı alanda daha doğru algılama yapıyor. 

Bu bakımdan test sonuçlarına göre Galaxy S3 ve Galaxy S4 modellerinin hem akıcı yazı yazma açısından hem de dokunmatik oyun kontrolleri açısından da en iyi cihazlar olduğu yorumları yapılıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2202 kez okundu.
51 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy s3, iPhone 5S ve
2 etiket daha iphone 5c Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim