Anlık Bildirim

Apple, 16 yaşındaki bir genç tarafından hacklendi

Avustralya'da yaşayan bir genç dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ın sunucularına sızmayı başardı ve 90 GB boyutunda güvenlik verisi indirdi. Gelişmenin tüm detayları haberimizde.
Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de yaşayan 16 yaşındaki Apple hayranı hacker, şirketin sunucularına sızmayı başardı ve 90 GB boyutunda güvenlik verisi indirdi. İndirdiği dosyaları "hack hack hack" adında bir dosyada toplayan genç hacker yakayı ele verdi.

Dosyalar "hack hack hack" klasöründe bulundu

Güvenlik ihlalini farkeden Apple durumu hemen Avustralya Federal Polisine haber veren FBI ile temasa geçti. Kolluk kuvvetlerinin genç bilgisayar korsanının evine düzenlediği operasyonda, hack işlemi sırasında kullanılan cihazlarla aynı seri numaralarına sahip iki adet Apple dizüstü bilgisayarlara ulaşıldı. Çalınan verilerin "hack hack hack" adında bir dosyada toplandığını gören polis çok fazla çaba sarfetmeden kanıtları da ele geçirmiş oldu.
Yaptığı hack olayını WhatsApp uygulamasında arkadaşları ile de paylaştığı ortaya çıkan genç, dünyanın ilk 1 trilyon dolarlık şirketi olan Apple'a hayran olduğunu ve orada çalışmak için böyle bir şey yaptığını belirtti. Suçunu itiraf eden genç hackera ne kadar ceza verileceği ise merakla bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6393 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, avusturalya ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim