Anlık Bildirim

Apple CEO'sundan tarihi itiraf "iPhone çok pahalı, düşürmeye çalışacağız"

Apple'ın patronu Tim Cook, Hindistan gezisi sırasında NDTV'ye konuk olarak birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Şirket CEO'su iPhone fiyatlarını daha makul seviyeye çekmeye çalışacaklarını söyledi.
iPhone uygun fiyatlı bir akıllı telefon değil ve Apple bunu çok iyi biliyor. Ancak şirket CEO'su Tim Cook'a göre iPhone'un nihai fiyatını sadece gümrük masrafları ve vergiler arttırıyor. Cook, Hindistan'a yaptığı gezi sırasında şirketin ülkedeki stratejisini ve aynı zamanda Hintli alıcılar için iPhone'u oldukça pahalı hale getiren fiyatlandırma sorununu detaylarıyla konuşmak için NDTV'ye konuk oldu.
Apple'ın patronu öncelikle Hindistan'da Apple'ın iPhone başına kar miktarının aslında ABD'de satılanlardan daha az olduğunu açıkladı. Cook önümüzdeki aylarda ve yıllarda belirli pazarlardaki fiyatlandırma sorununu çözeceklerinin sözünü verdi. Ayrıca Apple'ın gerçekten de iPhone fiyatlarını biraz daha makul hale getirmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.
Ancak burada sadece belirli pazarların hedeflendiğinin altını çizelim. Yüksek fiyat büyük oranda yerel gümrük masrafları ve vergiler ile ilgili olduğundan önemli ölçüde bir fiyat indirimi beklemek hayalcilik olur ancak Cook bunu iyileştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor.

Kaliteden ödün verilmeyecek

iPhone'un daha ucuz hale gelecek olması cihazların kalitesini etkilemeyecek ve bu kesintiler üretim aşamasında yer almayacak. Muhtemelen Apple, ithalat vergilerini ortadan kaldırarak iPhone'un nihai fiyatını düşürmeye katkıda bulunabilecek yerel fabrikalar ve tesisler ayarlamayı planlıyor.
Tim Cook her ne kadar gümrük masrafları ve vergileri suçluyor olsa da Apple'ın sattığı her iPhone'dan büyük bir kar elde ettiği hala bir sır değil. Tahmini iPhone 6S üretim maliyetinin 211.5 dolar olduğu biliniyor. 6S Plus modeli ise 236 dolar maliyetle imal edilebiliyor. iPhone 6S ülkemizde 3.099 TL, iPhone 6S Plus ise 3.499 TL gibi bir başlangıç fiyatına sahip. En uygun fiyatlı iPhone 6S ABD'de 649 dolara satın alınabiliyor. Aynı ülkede iPhone 6S Plus da tüketicilere 749 dolar fiyat etiketiyle sunuluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13193 kez okundu.
44 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiyat, tim cook ve
3 etiket daha pahalı politika Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim