Anlık Bildirim

Apple başardı: Foxconn ve TSMC artık iPhone üretirken sadece temiz enerji kullanacak

Üretim faaliyetleri sırasında tamamen temiz enerji kullanmayı hedefleyen Apple, buna yönelik partner firmalarıyla anlaşmalara devam ediyor. Son haberlere göre Foxconn ve TSMC de sonunda ekibe katıldı.
Apple’ın yürüttüğü proje dahilindeki tamamen yenilenebilir enerji kullanarak iPhone üretme hedefi, üreticilerin desteği ve çabası olmadan hiçbir anlam ifade etmiyor. Firma bunun farkında olarak 15 partneriyle daha Apple ürünlerinin üretimi sırasında %100 yenilenebilir enerji kullanmaya yönelik sözleşmeleri imzaladı. Bu firmalar arasında en büyüklerden olan genel iPhone üreticisi Foxconn ve Apple A serisi çipset üreticisi TSMC de yer alıyor. Apple bu anlaşmalarla birlikte 2020 yılında daha önce koyduğu 4 gigawatt yenilenebilir enerji kullanım hedefini aşarak 5 gigawatt seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor. 
Geçen yıl Nisan ayında Apple tüm tesislerinde sadece yenilenebilir enerji kullandığını açıklamıştı. Ekim ayında buna bir ekleme yapıldı ve tüm mağazalarda da artık temiz enerji kullanıldığı bildirildi. Bunlar iyi haberler olsa da CNBC tarafından da rapor edilene göre Apple’ın kendi tesisleri toplam karbon ayak izinin sadece çeyreğini oluşturuyor. Apple ürünleri için doğaya salınan karbon miktarının %74’ü partner üreticilerden geliyor.
Bugün yapılan açıklamayla Apple partneri 15 firmanın daha dahil olduğu yenilenebilir enerji hedefi, Apple’ın konuyla ilgili yetkilisi Lisa Jackson tarafından Reuters’e yapılan açıklamayla da pekiştirildi. Üretici firmaların bu ortaklığa imza attıktan sonra hedeflerine ulaşmakta başarısız olmaları durumunda Apple’ın Foxconn ve TSMC gibi kritik partnerlikleri sonlandırıp sonlandırmayacağına yönelik sorulara ise kesin bir cevap verilmedi.
Çevre, Politika ve Sosyal Girişimler departman başkan vekili Lisa Jackson, röportajında şu sözleri kullandı:
“(Bu partnerler için) projeye dahil olmak bir hayli zaman aldı ve şimdi inanıyoruz ki tüm kaynaklarını buna uyum sağlamak için kullanacaklardır. Eğer olur da başaramazlarsa ne olacağını size kesin olarak söyleyemem fakat Apple peşlerine düşecektir. Umuyorum bu durum hiç gerçekleşmez.”
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim