Anlık Bildirim

Apple, Hata 53'te geri adım atıyor

Bir süredir iOS kullanıcılarının canını sıkan Hata 53 politikasında, Apple tarafından önemli değişiklikler yapılıyor. Artık yan sanayi tamir edilen cihazlar kullanım dışı kalmayacak.

Uzun süredir teknoloji gündemini meşgul eden Hata 53 adındaki yeni güvenlik sistemi ile ilgili mücadeleler başarıya ulaşmış gibi görünüyor. Hata 53, iOS 9 ile birlikte geldi ve yan sanayi tamir edilen Touch ID özellikli iOS cihazlarının kullanım dışı kalmasına neden oluyor. Binlerce kullanıcıyı mağdur eden bu politika ile ilgili tazminat davası da açılmıştı. 

Kullanıcıların pek çoğu Apple'ı haksız buluyordu. Apple'ı haklı bulanlar bile en azından Touch ID özelliğinin devre dışı bırakılmasını, tüm cihazın çöp haline getirilmesine gerek olmadığını ifade ediyordu. Apple ilk başta, güvenlik politikasının kullanıcının yararına olduğunu açıklamıştı ancak şimdi bundan vazgeçiyor. 

Firma bir özür duyurusu yayınlayarak, kullanıcıları mağdur etme niyetlerinin olmadığını açıkladı. iOS 9.2.1 güncellemesi ile, kullanım dışı haline gelmiş cihazlar yeniden hayata döndürülebilecek. Bundan sonra da kullanım dışı kalma sorunu olmayacak. Ayrıca bu konu nedeniyle cihazını yüklü bir ücretle yetkili servislere tamir ettirenler için de, bir iade programı başlıyor. 

Elbette yeni politikanın bir yan etkisi var. Kullanıcılar, yine yan sanayi olarak cihazlarını tamir ettiremeyecekler. Eğer ettirirlerse, bu kez sadece Touch ID özelliği devre dışı bırakılacak. Ayrıca devre dışı kaldıktan sonra yetkili servislere giderek tamir ettiren kullanıcılara herhangi bir geri ödeme yapılmayacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim