Anlık Bildirim

Apple, LG ve Valve iş birliği mikro OLED ekranları hedefliyor

Zengin gerçeklik alanında iddialı bir gözlük geliştireceği sık sık gündeme gelen Apple önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Firma bir microLED girişimine yatırım yaptı.

Son dönemde microLED olarak adlandırılan teknolojiye ilgi artmaya başladı. Bununla birlikte OLED ekranların da mikro boyutlardaki örnekleri ilgi görüyor. Teknoloji devlerinin bu alana yatırım yapma hamleleri var. 

eMagin projeleri

Gelen bilgilere göre Apple, LG ve Valve bir ortaklık kurarak eMagin adındaki OLED mikro ekran üreten firmaya 10 milyon dolar civarında yatırım yaptı. Ortaklık sonraki dönemde de bir 4-5 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlıyor. EMagin hissedarları için mikro OLED ekranlar üretecek.

EMagin hali hazırda sağlık sektörü, askeri birimler ve endüstriyel işletmeler için OLED mikro ekranlar üretiyor. Ekranlar VGA çözünürlükten 2048x2048 piksel çözünürlüğe kadar değişiyor. Parlaklık ise 800 nit değerine kadar çıkıyor. Firma son olarak sanal gerçeklik ve zengin gerçeklik sektörleri için de prototip ekranlar geliştirmişti.

Apple’ın çok iddialı bir zengin gerçeklik gözlüğü geliştireceği ve tedarik için arayış içerisinde olduğu zaten bir süredir gündemde. EMagin bu anlamda firmaya önemli katkılar yapabilir. LG ve Valve’nin ise mikro OLED ekranlı bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim