Anlık Bildirim

Apple, News uygulamasını kaç kişinin kullandığını bilmiyor

Apple'ın geliştirdiği ve iOS ile birlikte gelen "News" uygulaması günlük haberleri kullanıcılara ulaştırıyor. Henüz her bölgede hizmet vermeyen servisi kaç kişinin kullandığı ise "belirsiz".
Apple, News uygulamasını kaç kişinin kullandığını bilmiyor
 
Apple'ın iOS 9 sürümü ile birlikte hayata geçirdiği "News" (Haberler) servisi henüz bir çok ülkede kullanılamıyor, yine de kullanıcı sayısını ve ABD gibi pazarları dikkate alacak olursak uygulamaya ulaşan milyonlarca kullanıcı mevcut. Wall Street Journal'de yer alan haberde ise Apple'ın itirafı niteliğinde.

Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue'nin röportaj sırasında yaptığı açıklamalar, şirketin "News" uygulamasını kullanan sayısını bilmediğini gösteriyor. Cue konuyla ilgili olarak "Gerçek sayıları bilmiyoruz, ancak bu durumu düzeltmek için çalışmalar devam ediyor." dedi. Ayrıca Cue bugün ölçülen sayıların gerçek rakamın altında olduğunun da altını özellikle çiziyor.
Tim Cook, iOS 9'un yayınlanmasının ardından 40 Milyon kullanıcının uygulamayı denediğini açıklamıştı. Sonrasında kaç kullanıcının bu ziyareti düzenli hale getirdiği ve haberlerdeki okunma sayıları gibi bilgiler şimdilik tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Cue'nin açıklamasına göre uygulama üzerinde kendi reklamlarını yayınlayan siteler gelirin tamamını kasalarına koyuyor. Yayıncı olarak Apple'ın reklam ağı iAd'i seçenler ise daha kolay bir şekilde reklam bulabiliyor ancak bu durumda kazancın %30'u Apple'a kalıyor. iAd'i tercih edenlerin sayısının şaşırtıcı bir şekilde yüksek olduğu belirtilirken kullanıcı sayısının artması bu stratejinin de yeniden düzenlenmesi anlamına gelebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim